Zondagsdiensten Waerthove voorzien in behoefte

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Oók op deze laatste zondag van het jaar 2017 vond om 11.00 uur weer een kerkdienst plaats in verpleeghuis Waerthove. Deze diensten, georganiseerd door de Commissie Zondagsdiensten, worden wekelijks afwisselend verzorgd door diverse kerkgenootschappen uit Sliedrecht en omstreken.
 
De voorganger van deze dienst was Ton Spek, namens de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Organist was Pieter de Ruijter. De zondagsdiensten zijn voor ieder toegankelijk, maar primair bedoeld voor mensen die in Waerthove verblijven en hun familie. Ook patiënten van het nabijgelegen GGZ Yulius maken gebruik van de zondagsdiensten. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Met behulp van vrijwilligers afkomstig uit de diverse kerkgenootschappen, familie en andere meelevenden worden bewoners, die graag deze diensten bezoeken, naar de grote zaal gebracht. 
 
Interkerkelijk
De zondagsdiensten hebben een interkerkelijk protestants karakter, die past bij de kerkelijke bandbreedte binnen Sliedrecht en omgeving. Uiteraard is ieder – met welke kerkelijke of levensbeschouwelijke achtergrond dan ook – welkom. 
 
Vrienden van Waerthove
Bij de uitgang wordt iedere keer gecollecteerd voor een goed doel, ditmaal was de opbrengst voor Stichting Vrienden van Waerthove. Na de diensten, die doorgaans zo’n veertig minuten duren, worden de bewoners weer naar de huiskamer teruggebracht. Daar wordt de bewoners dan een maaltijd aangeboden.

3 gedachten over “Zondagsdiensten Waerthove voorzien in behoefte

  1. De juiste aanpak wordt hier gehanteerd. De mensen moeten niet naar de kerk, maar de kerk moet naar de mensen. Mooi initiatief dat dit nog lang zo door mag gaan.

  2. Het is elke zondag een beleving. Zowel voor de bewoners van Waerthove als die van Yulius als ook voor hen die de helpende hand bieden (en dat zijn er heel veel en trouw!) of het goede woord of de juiste klanken. Dat het nog vele jaren zo kan doorgaan!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld