Ziekenhuislocatie Amstelwijck grotendeels dicht

SLIEDRECHT – De locatie Amstelwijck (voorheen Refaja) van het Albert Schweitzer ziekenhuis sluit donderdag 15 december 2016 officieel de deuren met een grote festiviteit. Na deze ceremonie blijven drie activiteiten toch nog voor beperkte duur in het gebouw aanwezig: een klein deel van de polikliniek Oogheelkunde, het Regionaal Bekkenbodemcentrum en de ‘scanstraat’ waar het papieren medische archief wordt gedigitaliseerd. In 2011 was al sprake van sluiting van het ziekenhuis.

De locatie Amstelwijck (voorheen Refaja) van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. (Foto Albert Schweitzer ziekenhuis)

“Een kleine groep patiënten blijft nog een aantal maanden gebruikmaken van Amstelwijck”, vertelt bestuursvoorzitter Peter van der Meer. “We hadden dat liever anders gezien, maar we hebben dit besluit op het laatste moment toch genomen, omdat we anders in de knel zouden kunnen komen met verhuizen.” Volgens het ziekenhuis duurt deze situatie tot uiterlijk 1 juli 2017. Dan zijn alle nu nog overgebleven afdelingen verhuist.

Achter de schermen
Het grootste deel van de polikliniek Oogheelkunde van Amstelwijck verhuist in december 2016 wel al naar een nieuw centrum op de voormalige kraamafdeling van de locatie Zwijndrecht. Een kleiner deel van de activiteiten verhuist uiteindelijk naar de locatie Dordwijk, maar kan daar nu nog niet terecht, volgens het ziekenhuis. Het Regionaal Bekkenbodemcentrum blijft in z’n geheel nog even op Amstelwijck. Het inscannen van de papieren dossiers ten behoeve van het Elektronisch Patiëntendossier is een activiteit die op Amstelwijck achter de schermen gebeurt. Volgens het ziekenhuis beïnvloedt dit de zorg niet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld