Japans restaurant Oishi Fusion

Zes maal op rij gouden keurmerk voor Waardeburgh

SLIEDRECHT – Voor het zesde jaar op rij is het Gouden PREZO Keurmerk behaald door Stichting Waardeburgh zorgcentra Pedaja in Hardinxveld-Giessendam, Overslydrecht en Parkzicht in Sliedrecht en De Waard in Alblasserdam, de thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning in de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.

Inzet medewerkers
Uniek aan dit keurmerk is dat de tevredenheid van cliënten over de geleverde prestaties bepalend is voor het behalen van dit keurmerk. Het definitieve keurmerk wordt half november uitgereikt in de vorm van een certificaat. PREZO haal je niet zo maar. “We zijn trots op het resultaat dat we met elkaar hebben behaald!”, laat bestuurder Peter de Wit van Stichting Waardeburgh, weten,  “De zes keurmerken zijn een bekroning op het werk van onze medewerkers, het werken aan de kwaliteit van zorg door in te spelen op de behoefte van de cliënten en de ruimte die medewerkers nemen en geven om veranderingen toe te passen in hun werkzaamheden.”

Onderzoek
In de week van maandag 9 september 2019 vond de jaarlijkse externe audit plaats. Een onafhankelijk onderzoekster bezocht alle locaties van Waardeburgh, de thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning. De onderzoekster nam interviews af bij managers, medewerkers en adviesgremia, maar ook bij cliënten waarbij de kwaliteit van onze zorg bij de gebruiker werd getoetst. Deze interviews resulteerden in het Gouden Keurmerk; het hoogste keurmerk dat kan worden behaald in de zorg.”

Kwalitietsverbetering
PREZO is een integraal kwaliteitsmodel voor de zorg. Het is een praktische en methodische manier van werken aan en denken over continue kwaliteitsverbetering met en vanuit het perspectief van de cliënt. PREZO gaat uit van de landelijke eisen voor goede zorg. Door middel van onafhankelijke toetsing kan het PREZO keurmerk worden behaald.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld