Zeperd voor eerste korfbalteam Merwede/Multiplaat

SLIEDRECHT – Zaterdag 25 september 2021 stond het treffen tussen Merwede/Multiplaat en KOAG op het programma. De Krimpenaren kwamen op bezoek om hun eerste punten te behalen, terwijl de Sliedrechters hun sterke competitiestart een goed vervolg wilden geven. De derde overwinning op rij moest de thuisploeg aan zich voorbij laten gaan door een scherp schietend KOAG.

De in het nieuw gestoken Merwede/Multiplaat, met de debuterende Sofie Kamperman in de gelederen, heeft in de eerste minuten van de wedstrijd nog een voorsprong gehad door goals van Vincent en Steven Bakker. Echter zou dit de enige keer in de wedstrijd zijn, omdat de rood-witten de rest van de wedstrijd achter de feiten aan liepen. (Foto SKC Merwede/Multiplaat)

In de tiende minuut schoot Rianne Swets de thuisploeg nog één keer langszij (4-4) waarna de spelers van KOAG binnen het kwartier maar liefst negen doelpunten op rij maakten. In deze fase van de wedstrijd kreeg Merwede/Multiplaat geen grip op het aanvallende spel van KOAG en kon het zelf aanvallend geen vuist maken om aan te haken. Zowel de time-out als de spelerswissels hadden weinig effect op de onverstoorbare uitploeg. Beide ploegen gingen rusten met een ruststand van 8-17.

Flinke kloof
Ook na de rust veranderde het spelbeeld weinig, KOAG maakte de dienst uit op het Sliedrechtse veld. Merwede/Multiplaat legde weliswaar wat betere aanvallen op de mat en kon de bal langer in bezit houden. Het leverde echter nog geen legio doelpunten op, wat natuurlijk nodig was om de flinke kloof te overbruggen. Tessa Janmaat kon de pijn nog wat verzachten met een verdienstelijke invalbeurt. KOAG won uiteindelijk met 11-24 en ging samen met het tweede team (13-14) met de volle buit terug naar Krimpen aan den IJssel. SKC Merwede/Multiplaat kan volgende week zijn rug rechten tegen Albatros dat om 16.00 uur op bezoek komt aan de Thorbeckelaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld