Zeker vier inwoners op zeer hoge leeftijd slachtoffer babbeltruck

SLIEDRECHT – De politie heeft woensdag 8 augustus 2018 tenminste vier meldingen gehad van babbeltrucs in Sliedrecht. Dat bericht de Politie Drechtsteden Buiten donderdag 9 augustus 2018 op hun Facebookpagina. 

Ondanks een stevige campagne ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!’ rond babbeltruc’s weten verdachten inwoners kennelijk toch te overtuigen. Wees op je hoede!

De meldingen komen van het Van den Houte Willemsplein, Adriaan Volkersingel en tweemaal uit de Paulus Potterstraat. 

‘Gaslek’-smoes
De eerste was woensdag om 10.00 uur aan het Van den Houte Willemsplein. De verdachte belde zijn slachtoffer eerst telefonisch op met de mededeling dat er een gaslek in de woning was ontstaan vanwege de hevige regenval en verzakkingen. Het slachtoffer moest direct de woning verlaten en er zou iemand langs komen. Nog geen minuut later stond er iemand op de stoep die snel naar binnen liep en in de woning al gauw begon te vragen naar sieraden en geld. Het zogenoemde gaslek was volgens de politie al heel snel verholpen na goed in alle ruimtes van de woning te hebben gekeken.

Tekst gaat onder video verder.
(Video Politie Rotterdam)

Hoge leeftijd
Na deze melding ontvingen de nog drie identieke meldingen. Na een grote en ruime zoekslag werd de verdachte helaas niet meer gevonden. Alle slachtoffers van de babbeltruc’s waren de wel gerespecteerde leeftijd van 80 jaar gepasseerd. “Nogmaals willen wij als politie benadrukken dat u niet zomaar voor iedereen de deur open moet doen en al zeker niet binnen moet laten. Wees scherp op verdachte personen als deze en meld dit altijd via 112 aan de politie. Gezien de leeftijd van de slachtoffers verzoeken wij u deze informatie te delen met oudere familieleden of kennissen in uw omgeving”, schrijft de politie.

Video van eerdere campagne van de politie. 

André van Duin heeft een boodschap!

'Ik kom even de meterstand controleren!' Een voorbeeld van verschillende smoesjes die oplichters gebruiken om bij senioren binnen te komen. Net als wij vindt ook André van Duin dat babbeltrucs bij senioren nog veel te vaak voorkomen. Ons advies is: Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen! Bespreek babbeltrucs ook met met je ouders of je opa en oma. #preventie #helpelkaar #campagne #weekvandeveiligheid

Posted by Politie Nederland on Wednesday, October 11, 2017

2 gedachten over “Zeker vier inwoners op zeer hoge leeftijd slachtoffer babbeltruck

  1. Waar is de belangrijke informatie? Gegevens mbt het aantal verdachten, hun signalement mbt uiterlijk, taalgebruik, kleding, enz. enz.
    Dat zijn nl gegevens waar mogelijke getuigen op “aanslaan”.
    Dit lijkt op het vertellen van een verhaaltje, voor het verhaal, afgezien van het waarschuwende karakter kunnen lezers er niets mee.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld