Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Zaterdag verkeershinder bij bezoek aan Nationaal Baggermuseum

SLIEDRECHT – Wie zaterdag 12 september 2020 naar hét Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 wil, krijgt te maken met wegwerkzaamheden. De Molendijk wordt geasfalteerd tussen 07.00 – 16.00 uur. De route om het museum te bereiken is via de Geulstraat, rechtsaf de Molendijk op en parkeren op het voorterrein van Royal IHC. Daarna moeten bezoekers een klein stukje lopen, zo’n 200 meter.

In de monding van de Waterweg zonk het vrachtschip ‘Faustus’. Adriaan Volker, Bos & Kalis baggerden een diep gat waar het schip in wegzakte. Een maquette op schaal laat zien hoe dat werk is uitgevoerd. (Foto Nationaal Baggermuseum)

Hét Nationaal Baggermuseum heeft de fraaie collectie van baggerwerktuigen van vroeger tot nu met begeleidende verhalen van vakkundige rondleiders tentoongesteld. In de zaal van de wisserexposities is een voorstelling te zien over het bergen van scheepswrakken waar baggerbedrijven een berlangrijk aandeel in hebben gehad. Bekijk het schaalmodel van het fregat ‘Lutine’, het schip verging in een vliegende storm bij Terschelling en was beladen met goud en zilver. Zou die lading er nog liggen? 

Meer activiteiten
Zaterdag is hét Nationaal Baggermuseum de BaggerPraktijkTuin open van 13.30 – 17.00 uur. Bezoek ook Het Koetshuis met werkende stoommachines en een demonstratie met een snijkopzuiger. Ook de stoombaggermolen ‘Friesland’ kan bezocht worden. In de BaggerPraktijkTuin kan jong en oud zich vermaken met de principes van het baggerwerk: zelf doen dus. Spannend en leerzaam. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld