Zaterdag filmdag in Nationaal Baggermuseum

SLIEDRECHT – Het Nationaal Baggermuseum organiseert zaterdag 25 november 2017 een filmdag met het thema Building with Nature. Deze filmdag sluit naadloos aan op de huidige wisselexpositie in het museum.

De films en de expositie nemen u mee in de wereld van waterbouw in samenwerking met de natuur. Vijf jaar na de aanleg van de Zandmotor is te zien hoe de natuur z’n werk doet in het kustgebied bij Kijkduin. De Zandmotor kalft langzaam af en nieuwe natuur ontwikkelt zich gestaag. (Foto Conny Dirkzwager / Nationaal Baggermuseum)

De projecten op en rond Mordecai Island in de US laten zien hoe de mens de natuur een handje kan helpen door erosie tegen te gaan en tegelijkertijd het leefgebied van oesters en andere schelpdieren te verbeteren.

Markermeer
In de film over Indonesië wordt een typisch Nederlandse uitvinding getoond die de kustlijn van Noord Java langzaam laat herstellen. En in het laatste deel van het filmprogramma staat het project Marker Wadden centraal. Wat is er eigenlijk mis met het Markermeer? Wat voor oplossingen zijn er bedacht en hoe wordt het uitgevoerd? Vragen waar u zeker een antwoord op zal krijgen. Kortom een filmdag in het Nationaal Baggermuseum waar de natuurliefhebber ook van harte welkom is. Zijn dit natuurfilms? Of films over waterbouw? Laat u verrassen.

Een reactie plaatsen