Zangeres Lenny Kuhr treedt op in dijksynagoge

SLIEDRECHT – Zangeres Lenny Kuhr geeft zaterdag 11 november 2023 een optreden in de dijksynagoge aan Rivierdijk 51. In september 2019 was ze daar ook en dat was toen een groot succes. Kuhr zingt uit haar grote en levendige oeuvre. Aanvang is 20.00 uur; zaal open vanaf 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 25,– en reserveren is gewenst. 

De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel Lenny Kuhr. Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

Een reprise van het programma dat ze afgelopen seizoen deed, maar ook weer niet. Lenny neemt afscheid van haar huidige begeleiders en komt terug in een nieuwe bezetting waardoor het programma compleet anders is. Met recent en ouder werk en met nieuwe, niet eerder uitgevoerd repertoire. Met Freek Dicke, gitaren en zang en Frans de Berg, toetsen en zang.

Gevoelens
Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: “Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”

Kaarten
Wie er bij wil zijn, kan het beste een kaart van te voren vastleggen. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar: info@dijksynagoge.nl

1 gedachte over “Zangeres Lenny Kuhr treedt op in dijksynagoge”

  1. Knap hoor, dat Lenny weer optreedt. Zij heeft kinderen in Israël, maar ik hoop ook dat ze zingt voor de Palestijnen. Zoveel doden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld