Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

WOZ-waarde met ruim tien procent omhoog

SLIEDRECHT – De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ-waarde van woningen) heeft een recordhoogte bereikt. Dat meldt donderdag 10 september 2020 het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Sliedrecht stijgt de WOZ-waarde met 10,6% in 2020 in vergelijking met het jaar 2019, naar een gemiddelde waarde van € 219.000,– (was € 198.000,–).

De WOZ wordt door de gemeente vastgesteld en is bepalend voor de hoogte van de gemeentelijke belasting. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Op 1 januari van dit jaar was de gemiddelde waarde 270-duizend euro in Nederland. De sterkste stijging is in de Randstad, maar niet in Sliedrecht. Weesp is koploper met 22 procent. Bloemendaal heeft met 750-duizend euro de hoogste gemiddelde waarde. Voor de waardebepaling is gekeken naar verkoopprijzen en type woning. Maar ook naar grootte en ligging.

WOZ-waarde
Het getal wordt gebruikt bij de belastingaangifte, een hypotheek, en voor de hoogte van de gemeentelijke belastingen (ozb, afvalstoffenheffing en rioolheffing). De WOZ-waarde van een huis ligt ongeveer een jaar achter op de echte woningprijs.

1 gedachte over “WOZ-waarde met ruim tien procent omhoog”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld