Japans restaurant Oishi Fusion

Workshop ‘Kunst Maakt de Mens’ tijdens Kom erbij Festival

SLIEDRECHT – Het Dordrechts Museum biedt zaterdag 23 september 2017 samen met ‘Erbij in Sliedrecht’ workshops aan de bezoekers van het Kom erbij Festival aan. Doel is actief deel te nemen aan de beleving van kunst onder de educatieve themanaam: ‘Kunst Maakt de Mens‘, geïnspireerd op het leven en werk van Vincent van Gogh. De workshops zijn om 11.30 en 13.30 uur in dé Bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1.

Het project ‘Kunst Maakt de Mens’ is een initiatief van het Van Gogh Museum. In eerste instantie werden de workshops in de regio Amsterdam gegeven, maar inmiddels zijn andere musea die een link hebben met Vincent van Gogh aangehaakt. (Afbleelding promotievideo Van Gogh Museum)

Bij ‘Kunst Maakt de Mens’ komt het Dordrechts Museum naar de mensen toe. Concreet betekent dit dat het museum op verschillende locaties een workshop aanbiedt onder begeleiding van een ervaren kunstdocent. In de workshop ontdekken deelnemers dat je met kunst jezelf kunt uitdrukken. De kern is dat je erachter komt wat kunst met je kan doen, ongeacht leeftijd of mogelijkheden.

Tekst gaat onder video verder
´Kunst maakt de mens´, ouderen ontmoeten Van Gogh (Video Van Gogh Museum)

Het leven en werk van Vincent van Gogh vormen de inspiratie om de kunstenaar in jezelf te ontdekken. Hij leefde en werkte de eerste vier maanden van 1877 in Dordrecht, waar hij onder de indruk raakte van de stad en de kunst van met name Ary Scheffer. Voor Dordrechts Museum een aanleiding om ook deel te nemen aan het project. “Maar de belangrijkste reden is dat wij gevoel voor schoonheid en het beleven van kunst met een zo breed mogelijk publiek willen delen”, aldus directeur Peter Schoon van het Dordrechts Museum, “Op deze manier bereiken we ook mensen die, om welke reden dan ook, het museum niet of nauwelijks bezoeken.”

Aanmelden
Er kunnen 14 personen deelnemen per workshop. Wil je verzekerd zijn van een plaatsje? Meld je dan alvast aan door een e-mail te sturen naar c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld