Woord ‘raadhuis’ valt toch bij Integraal Accommodatieplan

SLIEDRECHT – De gemeenteraad sprak zich dinsdagavond 26 september 2017 over het Integraal Accommodatieplan, maar niet over het raadhuis. Er was veel te doen afgelopen week op sociale media over het dit gebouw. Een besluit over het raadhuis gaat vervallen, omdat het onderzoek nog loopt. Op PRO Sliedrecht na stemde de hele raad in met het Integraal Accommodatieplan

Wethouder Len van Rekom noemde het ‘een icoon van Sliedrecht’ en vertelde dat het college ook nadenkt over de toekomst van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Feit is dat het gemeentehuis te klein wordt voor de gemeenteraad. Fractievoorzitter Timo Pauw (PRO Sliedrecht) vroeg zich af of hij na het uitspreken over het gemeentehuis nog wel veilig naar buiten zou kunnen komen. Hij vertelde later daar op te reageren en eerste de informatie van het college af te wachten.

Betekenis
Bij het CDA voerde raadslid Vincent Prins het woord, die wel inging op de raadhuis-kwestie. Voor het CDA is het geen doel het raadhuis te verkopen en de mogelijkheid te onderzoeken of het in eigen bezit kon blijven. We hebben wel ideeën. Er komt een onderzoek in combinatie raadhuis, gemeentekantoor en reling. Prins ging in op de historische en emotionele betekenis. “Persoonlijk hoop ik dat raadsvergadering ook in de toekomst hier bijeen te komen.” Het CDA stemde in met het raadsbesluit.

Trouwlocatie
Fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA) is voor verkoop van het raadhuis. Dat maakte hij eerder al bekend via sociale media. “Ik was toegevoegd aan de Facebookgroep van het raadhuis. Velen hebben herinneringen aan gebeurtenissen bij dit raadhuis, Of ze maken zich toch al zorgen van Sliedrecht beeldbepalende gebouwen. Wij besteden geld liever aan voorzieningen en onderhoud in onze woonomgeving”, aldus Van Rees, die het nog wel als trouwlocatie ziet zitten bij een nieuwe koper of huurder. Hij pleitte bij de wethouder om kaders voor ‘het huis’. Wethouder Len van Rekom noemde het ‘een icoon van Sliedrecht’ en vertelde dat het college ook nadenkt over de toekomst van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Volgens Van Rekom wordt ‘alles onder één dak’ geregeld en is ‘het raadhuis’ nog niet geregeld. De raad vond dat het veel te lang duurt. Voor de verkiezingen was beloofd dat de raad een ander onderkomen zou hebben. Of dat nu gaat lukken is de vraag. “De afspraak is versloft”, aldus Pauw. De VVD zou minder moeite hebben met een tijdelijke locatie.

Gebouw Elektra
Pauw nam het op voor het gebouw van jongerencentrum Elektra. Zijn partij wil dat het onderzoek vervalt naar passende alternatieve huisvesting voor dit pand. “Alles onder één dak heeft u niet goed geregeld”, sprak Pauw en kon niet instemmen met het voorstel. De PvdA zegt dat het pand een sociale waarde heeft ontwikkeld. Een onderzoek is voor ons weggegooid geld”, aldus fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA). Van Rekom: “We hebben vastgesteld datgene wat we in de onderhoudsvoorziening hebben opgenomen te weinig is. We hebben ons er gewoon in vergist.” Van Rekom wil een nader onderzoek naar het gebouw. Een amendement van PRO Sliedrecht en PvdA kreeg geen steun van de andere fracties.

1 gedachte over “Woord ‘raadhuis’ valt toch bij Integraal Accommodatieplan”

  1. Heel bijzonder die uitspraak van Timo Pauw. Past hij niet meer door de uitgang of is hij bang niet meer door een deur te kunnen met andere raadsleden? Of moet ik mij bij die uitspraak iets anders bij voorstellen? Je mag toch nog steeds voor je mening uitkomen? Ook al zijn anderen het daarmee niet altijd eens.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld