Woonzorg Nederland koopt wooncomplex aan Joost van den Vondelstraat

SLIEDRECHT / GRAVE – Woonzorg Nederland koopt het wooncomplex (Vondelflat) aan de Joost van Den Vondelstraat in Sliedrecht. Dat maakte Woonzorg Nederland vrijdag 1 december 2023 bekend. Huidige eigenaar is woningcorporatie Mooiland, die vindt dat Woonzorg Nederland meer kan betekenen. 

Met de aankoop kan Woonzorg Nederland senioren blijven voorzien van geschikte huisvesting in Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De Vondelflat is gebouwd in 1972 en is in 2017 grondig gerenoveerd. Het complex bestaat uit 79 identieke sociale huurwoningen, een bedrijfsruimte op de begane grond, waar een fysiotherapiepraktijk is gevestigd, een ontmoetingsruimte, een fietsenstalling en een scootmobielruimte. Ook in de directe omgeving zijn veel voorzieningen aanwezig. Het wooncomplex met alle faciliteiten sluit volgens Woonzorg Nederland goed aan bij de ambitie om passende huisvesting voor senioren te realiseren en behouden.

Meer betekenen
Woningcorporatie Mooiland heeft de samenwerking opgezocht met Woonzorg Nederland om de locatie over te nemen. Een groot deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staan in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen. Mooiland heeft ook woningen buiten dit focusgebied en daar is het bezit sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk.

Belangrijke overweging
Daarom trekt Mooiland zich geleidelijk terug uit deze gebieden. Dat doen zij door woningen te verkopen. Carly Jansen, bestuurder Mooiland: “Bij de verkoop van het wooncomplex aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht zochten we naar een verhuurder die deze woningen ook in de toekomst behoudt voor de senioren doelgroep. Deze verhuurder vonden wij in Woonzorg Nederland. Zij weten wat er speelt en kunnen hier meer betekenen voor de huurders. Dat is voor ons een belangrijke overweging in de verkoop.” Woonzorg Nederland heeft daarmee ingestemd en is sinds donderdag 30 november 2023 eigenaar van het wooncomplex. “We zijn blij dat we De Vondelflat kunnen toevoegen aan ons woningbezit. Met de aankoop kan Woonzorg Nederland senioren blijven voorzien van geschikte huisvesting in Sliedrecht”, aldus  bestuursvoorzitter Cees van Boven van Woonzorg Nederland. 

4 gedachten over “Woonzorg Nederland koopt wooncomplex aan Joost van den Vondelstraat”

  1. Communicatie tussen de bewoners/bewonerscommissies en Woonzorg Nederland kan zeker beter en daar moet aan gewerkt worden maar een slechte woningbouwverenigingen is het niet althans dat is mijn mening.
    Kees Jong Heemstede

  2. Woonzorg zijn de grootste (…) die er zijn ……huur ook bij ze , nooit duidelijk antwoord….maken zwaar misbruik van ouderen …..zelfs at5 ( tv zender ) heeft aandacht besteed aan slechte omstandigheden

  3. Bij ons in Veenendaal zetten ze de verwarming uit in openbare ruimtes waar wij voor betalen als ze willen bezuinigen doe maar op jullie kantoor

  4. Ik mag hopen,dat de bewoners van het nieuwe aangeschafte wooncomplex beter behandeld worden dan andere complexen die van Woonzorg Nederland zijn.Ik woon in een niet geïsoleerde flat,klaag er al 10 jaar over,maar ze doen er helemaal niets aan / tegen. Als ik klaag krijg ik geen reactie of mijn klacht is ongegrond,ook al zijn de foto’s van de koudelekken overduidelijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld