Woondag blijft een lastig ding op Woonboulevard

SLIEDRECHT – Het blijft moeilijk het organiseren van een Woondag op zo’n uitgestrekt bedrijventerrein als de Nijverwaard. Zaterdag 8 oktober 2016 werd het evenement voor de tweede keer gehouden en dat was al beter in vergelijking met de eerste keer. Er blijven verbeterpunten.

Samengeklont op het parkeerterrein voor Kwantum en Jysk Outlet Store was een groot aantal woon-gerelateerde bedrijven aanwezig in een tent. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Het initiatief voor het houden van een woondag met grote inbreng van de gemeente Sliedrecht en Woonboulevard Sliedrecht is goed, maar bleek ook zaterdag weer lastig. Het begon al met het verwijzen. Hier en daar stonden in het dorp borden en er was een woonkrant bezorgd, maar heel druk was het beslist niet. Gezellig wel en dat kwam mede door het prachtige oktoberweer. Bezoekers kregen gratis poffertjes.

Chaotisch
De bedrijven verspreid over het bedrijventerrein konden met een ‘treintje’ worden bereikt. Voor de deur werd gestopt en daarna ging het weer verder. Wie in het ‘hobbeltreintje’ over de Nijverwaard was gereden, kon uiteindelijk weer bij het opstappunt uitstappen. Bezoekers kregen geen hoogte wanneer het treintje reed en vertrok. Het was wat chaotisch, maar een treintje was op zich een goed idee. Dit had alleen beter aangegeven moeten worden.

Ontbreken
Het verbinden van de winkels blijft een breekpunt en daar komt creativiteit voor kijken. Zaken op het bedrijventerrein zouden bijvoorbeeld gezamenlijk bij elkaar moeten staan en vanaf deze plaats bezoekers naar hun zaak kunnen trekken door acties, e.d. Gemist werden in de tent de gevestigde bedrijven. Die hielden elders op de Woonboulevard / bedrijventerrein ‘hun feestje’. De verbindende factor ontbrak. Daarbij komt dat een aantal woon-gerelateerde-bedrijven niet is aangesloten bij Woonboulevard Sliedrecht. 

Opnamen bij de Woondag 2016. (Video Sliedrecht24)

2 gedachten over “Woondag blijft een lastig ding op Woonboulevard”

  1. Was ook gewoon supermooi weer, je gaat toch alleen langs als je van plan bent iets te gaan kopen of wanneer het regent? Voor inspiratie kun je online ook al veel “voorkijken”.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld