Woningcorporatie Tablis Wonen zet huurders in ’t zonnetje

SLIEDRECHT –  Bewoners die vijftig jaar of langer een woning huren van Tablis Wonen (of haar rechtsvoorgangers) konden zich aanmelden om in het zonnetje te worden gezet en dat gebeurde dinsdag 20 september 2022. Kennelijk was dit administratief, na het samengaan van de twee woningbouwverenigingen in Tablis Wonen, niet na te kijken. Ongeveer 90 bewoners kwamen bij elkaar in restaurant Kom aan Tafel. 

In het restaurant kregen de bewoners een hapje en een drankje, mooie woorden, herinneringen en anekdotes, een eenmalige huurkorting en een boeket bloemen. (Foto Tablis Wonen)

Het begon met een oproep in de bewonersnieuwsbrief van woningcorporatie Tablis Wonen. Het bericht werd goed gelezen en de aanmeldingen stroomden binnen. Het was een gezellige bijeenkomst en de bewoners waardeerden het zichtbaar. Bewoners die niet aanwezig konden zijn maar zich wel aanmeldden, krijgen binnenkort bezoek van een van de medewerkers van Tablis Wonen. Want ook zij worden in het zonnetje gezet.

Veel plezier
Medewerkers van Tablis Wonen heetten alle bewoners van harte welkom en iedereen kon op de foto. Liesbeth Marchesini, directeur-bestuurder van Tablis Wonen, sprak alle bewoners toe en stelde de aanwezigen een aantal vragen. De meeste mensen vertelden dat ze met veel plezier in hun woning wonen. Onder andere de mooie woning, de omgeving, het dorp maar ook de buren zijn daar redenen voor. Ook gaven de aanwezigen aan dat ze de dienstverlening van Tablis Wonen erg waarderen.

Woonverhalen
Drie medewerkers van Tablis Wonen, Ed, Jaap en Philip, werken al 40 jaar bij Tablis Wonen en blikten terug op het wonen van vroeger. Er werden veel woonverhalen gedeeld. Verhalen over het wonen met vele kinderen in een kleine woning, het inwonen bij vader en moeder, het douchen in het badhuis, het bemachtigen van de eerste huurwoningen, het renoveren van de woningen en veel meer. Veel mensen kenden elkaar en haalden herinneringen op. 

2 gedachten over “Woningcorporatie Tablis Wonen zet huurders in ’t zonnetje”

  1. Erg leuke advertentie als je dit zo leest maar niet voor mij na meer dan 52 jaar huurder te zijn daar niet bij te horen .

  2. Ik woon al 57 jaar in een woning van tablis.. 34 jaar in een van de eerste flats van de deltaplan en nu al 23 jaar in de 2e flat van de rijnstraat. Ik woon hier heerlijk. Ik had me niet gemeld voor 20 september, omdat ik het niet wist.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld