Woensdag gaat Oasen aan de slag op Stationsweg

SLIEDRECHT – Drinkwaterbedrijf Oasen begint woensdag 12 oktober 2016 met het vervangen van de drinkwaterleiding aan de Stationsweg in Sliedrecht. Dat bericht de gemeente Sliedrecht dinsdag 11 oktober 2016. Begin september berichtte Sliedrecht24 al over de aanstaande werkzaamheden, die weken gaan duren.

De werkzaamheden van Oasen nemen ongeveer twaalf weken in beslag en kunnen voor overlast zorgen. Bewoners zijn per brief geïnformeerd door Oasen. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Het gaat om de woningen aan de oostzijde, tussen de Thorbeckelaan en de rotonde Stationsplein/Stationsweg. Als het drinkwaterbedrijf klaar is, gaat de gemeente de trottoirs aan beide zijden opnieuw bestraten.

Afzetting en bomen
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, waarbij er steeds een gedeelte van ongeveer 30 meter van de Stationsweg wordt afgezet. Het verkeer wordt om de werkzaamheden heen geleid, rekening houdend met de spits. Dus alleen tussen 09.00 – 16.00 uur kan een deel van de rijbaan worden afgezet. Op de Stationsweg staan beeldbepalende kastanjebomen. Om de wortels niet te beschadigen, gaat Oasen zorgvuldig te werk. Ze vervangen de bestaande gietijzeren leiding door een nieuwe leiding van HDPE. Door middel van een lier trekken ze de nieuwe kunststof leiding door de oude heen. Zo zorgen ze ervoor dat de bomen ongedeerd blijven en de overlast beperkt blijft.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld