Wnd. burgemeester reikt 300e medaille home-edition Avond4daagse uit

SLIEDRECHT – Wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) heeft maandagavond 20 juli 2020 aan de Leiakker de 300e medaille uitgereikt van de home-edition van de Avond4daagse, die dit jaar anders wordt georganiseerd dan andere jaren vanwege het coronavirus. Maandagavond waren er acht kinderen aanwezig. Vier van hen komen uit één gezin en wonen sinds enige tijd in Sliedrecht. Het was dus voor hen een mooie gelegenheid om Sliedrecht te ontdekken.

De organisatie van de Avond4daagse Sliedrecht reikte maandagavond de 300e medaille uit. Dat gebeurde door wnd. burgemeester Dirk van der Borg. Voor Daniël, Mare, Chris en Lizeth was het de eerst keer dat ze meeliepen met de Avond4daagse. Voor Jonathan en Gideon de derde keer en voor Jefta en Manuel de tweede keer. De kinderen vonden het gezellig om mee te lopen. Dat ze een medaille en een deelnamebewijs zouden krijgen, gaf voor enkele van hen toch wel de doorslag. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De burgemeester prees de prestaties van de acht kinderen en moedigde hen aan om volgend jaar weer mee te lopen. Zij kregen ieder van hem een deelnamebewijs en een medaille. Van Corine Monster – afgevaardigde namens de organisatie van de Sliedrechtse Avond4daagse – kregen de kinderen allemaal een zomerse bloem. In de afgelopen jaren waren er in Sliedrecht rond duizend deelnemers. Dit jaar – door corona op aangepaste wijze – staat het deelnemersaantal op een getal rond 300. 

Knipoog naar alle lopers
De acht kinderen die onlangs met elkaar vier dagen de avond4daagse in Sliedrecht liepen, glunderden vol trots op het moment dat Van der Borg de medailles bij hen omhing. Vier avonden achter elkaar hebben zij met elkaar vier verschillende routes gelopen door Sliedrecht. “Prachtig om te doen, deze medaille-uitreiking van een bijzonder evenement in Sliedrecht. Normaal liepen honderden Sliedrechters mee met dit jaarlijkse festijn. Ondanks de corona-maatregelen heeft de organisatie toch een alternatief bedacht, met succes. Deze uitreiking vanavond is natuurlijk een knipoog naar alle lopers die de afgelopen weken hebben gelopen en een stimulans voor toekomstige wandelaars. Als burgemeester reik ik vanavond eigenlijk aan alle lopers een medaille uit!”, sprak Van der Borg.

Aanmelden
Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) draagt graag haar steentje bij. Woon je in Sliedrecht, maar mocht je je om financiële redenen niet kunnen aanmelden, stuur dan een e-mail naar; [email protected] en dan zoeken zij naar een oplossing. Inschrijven kan nog tot vrijdag 28 augustus 2020 en inschrijven kan hier online. De organisatie geeft uiteindelijk de medailles thuis persoonlijk af bij de deelnemers. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld