Winst in matige oefenwedstrijd Sliedrecht – Roda Boys

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Zaterdag 21 augustus 2021 heeft Sliedrecht de laatste voorbereidingsperiode voor de competitie hervat met een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Roda Boys. Op het eigen sportpark De Lockhorst werd een nuttige maar weinig sprankelende 3-1 overwinning geboekt.

Voorzet Rodney Huygen naar collega-spits. Zonder nog enkele spelers die op vakantie waren, had Sliedrecht de gehele wedstrijd onder controle en hoefde de  Sliedrechtse verdediging niet of nauwelijks in actie te komen. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

In aanvallend opzicht domineerde Sliedrecht maar de echte zuiverheid ontbrak, alhoewel er toch een aantal mogelijkheden waren om de score te openen.

Prachtige aanvallen
De eerste 40 minuten waren dan ook geen demonstratie van hoe het zou moeten. Toch kwam Sliedrecht in de laatste vijf minuten van de eerste helft via twee prachte aanvallen op een 2-0 voorsprong. Eerst kopte Dennis Verhoef een diepe bal fraai terug op de inkomende Justin Beemsterboer die hard uithaalde (1-0) en drie minuten later bediende Beemsterboer zijn mede-aanvaller Verhoef die beheerst 2-0 scoorde. Rijp voor grote nederlaag De tweede helft was eigenlijk van hetzelfde laken een pak. Veelvuldig balbezit voor Sliedrecht en Roda Boys dat langzaam de krachten voelde afnemen en rijp was voor een grote nederlaag. Die bleef echter uit want Sliedrecht werd wat slordiger in balbezit. Na een klein uur was het toch opnieuw de actieve Dennis Verhoef die koppend 3-0 scoorde, maar daarna was de pijp leeg.

Te weinig gescoord
Door een mislukte terugspeelbal van Chris Boom werd Roda Boy tien minuten voor tijd nog in staat gesteld om de eer te redden (3-1). Voor trainer Dennis v.d. Steen een nuttige oefenwedstrijd. “We hebben weliswaar te weinig gescoord gezien de kansen, maar hebben ons toch kunnen toeleggen op een iets andere manier van spelen, waaruit twee prachtige doelpunten vielen”, aldus de coach. Zaterdag 28 augustus 2021 speelt Sliedrecht in en tegen Heerjansdam de volgende oefenwedstrijd, aanvang 15.00 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld