Wim van Mourik (65) overleden

GIESSENBURG / SLIEDRECHT – In zijn woning in Giessenburg is vrijdagmiddag 1 maart 2019 sportverslaggever van Sliedrecht24 en speaker van volleybalvereniging Sliedrecht Sport onverwacht Wim van Mourik (65) overleden. Dat bericht zijn familie aan Sliedrecht24.

Hij kampte de laatste tijd met gezondheidsproblemen. Vrijdag bracht hij nog een bezoek aan de dokter. Na terugkomst voelde hij zich niet lekker en meldde zich ziek voor zijn werk, het vervoer van verstandelijk beperkten. Werk dat hij jaren deed bij Helbro Sliedrecht en de laatste jaren bij BodeTax in Giessenburg. Vermoedelijk is Wim van Mourik aan het begin van de middag in zijn huis overleden en daar gevonden. Hij was alleenstaand en vader van een zoon en een dochter.

Hij was Lid in de Orde van Oranje Nassau en Lid van Verdienste van v.v. Sliedrecht. Ook was hij bestuurslid van voorheen de Sportraad en betrokken bij het toenmalige Wielercomité Sliedrecht. Wim kon veel meer dan menigeen dacht, een man met een ijzer geheugen en hij cijferde zichzelf vaak weg. Hij kon improviseren als de beste, redde zich uit onverwacht situaties als hij de microfoon beet had en was een groot muziekkenner / liefhebber (blues, jazz en soul). Wim was ook een beetje een ‘kluizenaar’, kon veel beloven en soms te veel. Daardoor was het voor hem moeilijk om soms afspraken na te komen. De man met een gouden stem was beslist een druk bezette vrijwilliger. Een keiharde werker!

Wim van Mourik was zeer bekend in Sliedrecht en bovenal bijzonder geliefd. Die bekendheid bouwde hij in jaren op en de laatste tientallen jaren door zijn radio- en tv-werk voor de lokale omroep MerweRTV, bij internetomroep RTV Holland en v.v. Sliedrecht. Maar zeker ook door zijn werk als dj in muziekcafé Candlelight en niet te vergeten volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Daar was hij verslaggever bij uitwedstrijden, speaker en sfeermaker (met zijn muziek) en maker van het programmaboekje van elke thuiswedstrijd Sliedrecht Sport Dames1. Dat waren soms twintig pagina’s. Wim van Mourik verzorgde dit jaren.

Elke week schreef hij artikelen van volleybal- en voetbalwedstrijden voor lokale krant Het Kompas. Ook was hij vele jaren actief bij v.v. Sliedrecht. Daar was hij speaker bij de thuiswedstrijden en zeer gewaardeerd redactielid. Voor de presentatiegids van  v.v. Sliedrecht en de speciale Baggercupkrant schreef hij veel artikelen. Wim was lid van de redactiecommissie van de sportvereniging.

Hij was iemand die zich in zijn hele leven enorm heeft ingezet voor het Sliedrechtse verenigingsleven. Velen gaan Wim van Mourik ontzettend missen.

In het interviewprogramma ‘Bankzitters’ van van lokale omroep MerweRTV  was Wim van Mourik te gast. Journalist Jelle den Toom interviewde hem. 

37 gedachten over “Wim van Mourik (65) overleden”

 1. Rust zacht Wim😢, ik schrik hier toch behoorlijk van… We hebben een leuke tijd gehad bij Helbro …

  Sterkte voor de Familie en nabestaanden.

  Groet Stephan

 2. Saskia, Marco en overige familie/vrienden van Wim,

  Omdat ik inmiddels in Pijnacker woon, heeft het bericht dat mijn oud Helbro collega Wim is overleden mij zojuist pas bereikt. 11.5 jaar met veel plezier Wim zijn verhalen aangehoord, zijn vliegende kiep gedrag mee mogen maken, zijn altijd hulpende hand, samen met hem veel ballen gehakt gegeten en noem maar op. Wim je was soms een vreemde vogel en vergat veel, maar jij zal niet vergeten worden. Jij cijferde jezelf altijd weg voor anderen …

  Petra Stolk-Schrier

 3. Gecondoleerd, en heel veel sterkte voor de familie de komende tijd.
  Heb Wim leren kennen tijdens mijn periode als teammanager van Eurosped dames 1 volleybal.
  Een geweldige man met veel kennis en altijd tijd hebben voor iedereen. Velen gaan hem enorm missen.

 4. Samen met Wim een hele mooie tijd meegemaakt in De Bonkelaar Club J&B. Ik zal zijn gedrevenheid en de grote muziekkennis missen. Sterkte met dit verlies.

 5. Lieve familie, vorige week zag ik Wim nog achterste stuur op de bus in de Geemansweer hij zwaaide, ik kende Wim als ex-collega schoenwinkelier, net als zijn vader Jilles. Heel veel sterkte met dit verlies.

 6. Zeer triest enorm verlies voor iedereen. Ik heb hem mogen kennen als een gedreven man hij zat overal op en tussen deed heel veel cijferde z, n eigen weg. Stond voor iedereen klaar. man wat laat je achter snik……. wij waren trots op jou……… Ik heb jou leren kennen bij de helbro. Als gedreven man jij was altijd blij met die kids daar deed je alles voor……. Namens mij heel veel sterkte met het enorme verlies. ❤️❤️❤️

 7. Bij toeval zie ik in Friesland een bericht voorbij komen van Wim van Mourik overleden met een link naar Sliedrecht. Hoewel ik Sliedrecht bijna vergeten ben, roept de naam herinneringen op.
  Ik heb met Wim op de Ireneschool gezeten. Droevig als iemand van onze leeftijd wegvalt. Het is mooi te zien dat hij bij velen mooie herinneringen achterlaat.

 8. Als iedereen een stukje Wim van Mourik in zich had, wat zou de wereld dan mooi zijn geweest. Misschien moeten we allemaal maar eens op zoek naar dat stukje Wim van Mourik in onszelf en daar naar handelen. Dan laten we Wim op die manier voortleven. Hij heeft het meer dan verdiend.

  Sterkte voor de familie met dit grote verlies en Peter bedankt voor de mooie en eerlijke omschrijving waarin je Wim helemaal herkent.

 9. Gecondoleerd en veel sterkte toegewenst aan Wim zijin familie en vrienden.
  Ik heb Wim leren kennen op de Chr. HBS in de periode 1965-1967.
  Gedurende deze Periode was Wim al vaak bezig met radio en opnamen.
  Ook was hij de inspirator tot een musical van de toen in die tijd succesvolle
  Jongeren band de Monkees. Hier heb ik ook nog een bijdrage in mogen hebben.
  Later heb ik hem nog wel eensgesproken aan de rand van diverse sportvelden.

  Ik wens de familie heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

  Kor Versluis
  Hardinxveld-Giessendam

 10. Sterkte aan de nabestaanden.
  Ik ken hem uit de periode dat hij jurylid was bij Candlelight Playbackwedstrijden.
  Ik deed mee en dacht dat het niets zou worden.
  Mooi wel!
  Ik was naar volgende ronde en won de derde of vierde prijs.
  Hij was speciaal naar mijn werk gekomen om mij te melden dat ik door was.

 11. Mooi geschreven Peter.
  Familie gecondoleerd met het verlies.

  Ik bewaar mooie herineringen aan Wim bij Merwedradio. Samen regelmatig verslag gedaan bij korfbal- en volleybalwedstrijden. Maar ook samen vaak het programma Sportactueel gepresenteerd. Wim leerde mij de kneepjes van het vak.
  Sterkte familie om dit verlies te verwerken.

 12. Gecondoleerd.
  Heel veel sterkte voor familie en vrienden.
  oud-collega Helbro

 13. Wat een schrik, ik heb hem als collega leren kennen bij de Helbro, en lange tijd samengewerkt. De familie wens ik veel sterkte.

 14. Geschokt door dit trieste bericht. Wim was mijn beste school/jeugdvriend, samen met Leen van Beuzekom vanaf klas 1 Prinses Ireneschool t/m HBS de Oude Hoven in Gorinchem.
  Herinneringen komen spontaan boven drijven: Wim zat op zijn kamer al radioprogramma’s in elkaar te knutselen op zijn cassettespeler; kende de Veronica top 40 volledig uit zijn hoofd (toen nog de piratenzender vanaf schip op de Noordzee); Voetballen met zijn hondje, een fox terriër, op het dakterras of in de bevoorradingsstraat achter de schoenenzaak op het Burg. Winklerplein, tot het beestje niet meer kon. Wim was een levende Beatles-encyclopedie. Zijn gigantische platencollectie
  op vinyl en later CD. Begin jaren 70 in Duitsland waar hij naast het werk in een schoenenzaak als DJ in een discotheek werkte; weinig slaap wanneer ik hem daar opzocht. Het begin van zijn Candlelight tijd met aan het eind van de avond steevast mijn verzoeknummer “unsquare dance” van Dave Brubeck. Zoals het helaas vaak gaat in het leven verwateren vriendschappen, maar ik zal de mooie herinneringen blijven koesteren. Kinderen en verdere familie, gecondoleerd en veel sterkte toegewenst bij het verwerken van dit verlies.

 15. Een icoon is niet meer. Vele jaren met Wim kunnen werken bij MerweRadio.
  Een vakman bij uitstek. Wim, ik ga je missen!

 16. Als oud-voorzitter van de Sportraad heb ik altijd met bewondering zijn grote betrokkenheid en inzet gewaardeerd. Ik wens de familie veel sterkte.

 17. dat is erg schrikken heb Wim leren kennen via Merweradio jaren lang
  hebben wij het sport programma Sportactueel gedaan elke dinsdag
  vergaderen bij ons thuis heb hem leren kennen als een hele fijne man
  altijd oprecht en eerlijk.Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen
  en verdere familie heel veel sterkte toe

 18. Familie gecondoleerd, Wim was onmisbaar bij de organisatie bij de wielerronde. Altijd maar slepen met strobalen en zorg om de afzetting parkoers. Ook als bestuurslid van Sportraad Sliedrecht een onmisbaar persoon. Ook bij organisatie van verkiezing Sportman/Sportvrouw was Wim onmisbaar.
  We zullen hem missen. Familie, namens het bestuur van Stichting Sportraad Sliedrecht gecondoleerd.

 19. Heel. Eel sterkte voor alle nabestaanden. Ik heb wim leren kennen op mijn werk bij de helbro. Wim stond altijd voor iedereen klaar en was altijdin voor een praatje. Wat zal Jin gemist worden wim.

 20. Gecondoleerd, het was een lieve man met een bijzonder grote kennis van muziek.

 21. Intens verdrietig om dit nieuws te moeten vernemen en zo onverwacht. Heb zoveel geleerd van de man die als geen ander radio kon maken. Daarnaast een grote persoonlijkheid. Bedankt Wim dat we vrienden mochten zijn. Ik zal je enorm missen.

  Sterkte voor de familie met dit enorme verlies.

 22. Wim stond altijd voor ons klaar
  Heb m leren kennen bij de helbro
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden

 23. Een groot gemis voor sportminnend Sliedrecht. Zijn inbreng in het verleden bij MerweRadio en de voetbal en nog steeds bij Sliedrecht Sport was ongekend. Familie en vrienden wens ik sterkte.

 24. Lieve familie Sterkte met dit grote verlies. Wim was een fijne Collega om mee te werken bij de radio.

 25. Marco en zus gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Wim heeft ook heel veel jaren in de sportraad en bij het wielercomite gezeten. Hij was een duizend poot met soms wat te veel hooi op zijn vork. Het was fijn hem vele jaren gekend te hebben.. Peter een mooi stuk dat hij verdiend heeft.

 26. Ik wens de familie en vrienden van Wim veel kracht toe met dit grote verlies.
  Zelf heb ik 9 jaar als chauffeur bij Helbro, fijn samengewerkt met Wim.
  Heel veel sterkte de komende tijd.

 27. Mooi geschreven Peter, precies hoe Wim was. Veel mooie momenten met Wim mogen meemaken. Sterkte aan alle nabestaande…

 28. sterkte voor de hele familie gewenst pffffff een radioman pursang rust zacht vriend

 29. Gecondoleerd, en heel veel sterkte voor de familie. Wim was een geweldige vent.

 30. Oeh daar schrik ik van. Ik heb radio met hem gemaakt. Een talentvolle man. Sterkte voor familie en vrienden

Plaats een reactie

*=Verplicht veld