Wim Lavooy overleden

SLIEDRECHT – Wim Lavooy (68) is vrijdagmorgen 7 juli 2023 onverwacht overleden aan een hartstilstand. Hij was bekend als drummer-zanger van de Sliedrechtse bluesband Old Shoe. 

De bluesband Old Shoe, waarin Wim Lavooy drumde en zong, gaf veertien dagen geleden nog een optreden op het Merwedeplein aan winkelpromenade Kerkbuurt tijdens het Baggerfestival. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De laatste vijf jaar was Lavooy betrokken bij de lokale band, die eerder de Sliedrecht Legends heette. Vorig jaar veranderde de naam in Old Shoe. 

15 gedachten over “Wim Lavooy overleden”

 1. Mijn hemel. Ik lees dit bericht pas veel later. Vandaag is het al 8 februari 2024. Sterkte voor
  Teuni. Mijn herinnering aan Willem als drummer bij onze band Sweet Revenge zal ik altijd
  blijven koesteren. Tussen 1977 tot 1982 speelden we alle Nederlandse zalen plat.
  Willem was een power drummer, maar bovenal een waanzinnige teamspeler en goede vriend!
  Onze single “Help me loving you” (the Dildo’s) is nu Sliedrechts en Rotterdams erfgoed.
  Wilem. Never too late… Rest in Peace!
  Aart van der Wal (nu nog de enig overlevende van een fantastische band.

 2. Vanmorgen de studio ingericht met oude bandfoto’s. Daarbij ook foto’s van 45 jaar geleden, onder andere van de bands Penrose en Sweet Revenge met Wim Lavooy. Op de foto’s stoer kijkend, een handdoek om zijn nek na het spelen en altijd goedlachs en vrolijk.

  We zouden elkaar na zoveel jaar weer gaan zien. Dat was het plan. Helaas door o.a. alle Corona perikelen kwam het er niet van.

  Ook door de foto’s was ik nieuwsgierig naar hoe het nu met Wim ging en kwam op deze site terecht.

  Wat enorm verdrietig om te lezen dat deze gezelligheidsmens, top gozer en top muzikant er niet meer is.

  Veel sterkte Teuni

 3. Jeetje wat triest, lees dit bericht nu net op 3 08.
  Teuni veel sterkte!!!
  In onze band, speelden wij zo’n 45 jaar geleden samen o.a. in de Bonkelaar. Ik herinner me de bagger waarin Wim werkte en vond hem een heel aardige, mooie sterke persoonlijkheid, toffe peer en steengoede drummer.

 4. Mijn ontmoeting met Wim zal zo´n 30 jaar geleden zijn in de muziek. Er was direct een `klik` en die is altijd gebleven. Vrienden voor het leven !!! Ik ga hem heel erg missen . Zo onverwachts en zo oneerlijk. Zo wordt het leven steeds een stukje leger………

 5. Alwéér groot verdriet in ons gitaarclubje Tisnennyfals.. Teunie Lavooy moet plotseling haar man Wim missen… voor zó’n groot verdriet zijn géén woorden voor.. Wim was behalve een gewéldig muzikant ook gewoon een hartstikke fijne hartelijke vent.. we zullen hem missen en wensen Teunie de moed en kracht om door te gaan.. Wij staan om je heen!

 6. Verdrietig dat deze man is heen gegaan . Een geweldig goede muzikant , maar bovenal een lief mens . Hij heeft vaak opgetreden bij mijn Blues & Zo en had in elke vezel van zijn lijf de blues met die prachtige rauwe stem van hem …. We gaan je missen kerel ! Ik wens iedereen die van hem houd , veel sterkte toe …

 7. “Jij mag Mister Wimmie zeggen,” zei hij tegen me toen we collega’s werden. En nu is hij er niet meer. Wat een gemis voor zijn familie, vrienden en iedereen die hem gekend heeft.

  Mister Wimmie, ik zal je nooit vergeten. Rust zacht.

 8. Wim was in de jaren 80 toen ik hem leerde kennen een pracht vent. En altijd een pracht vent gebleven. Heet veel sterkte voor hen die achter blijven.

 9. Fijn mens goeie drummer/zanger helaas ook te vroeg overleden.
  Pleuni en naasten alle sterkte gewenst !!!

 10. Er is een schitterend nummer van Henny Vrienten met als titel Bandje In De Wolken. In dat bandje is naast Keith Moon zeker een plek voor Wim Lavooy. youtube.com/watch?v=_sHiCTd-p_k

  (Het plaatsen van een link in een reactie is niet toegestaan – ^Redactie)

 11. Uit het oog, maar niet uit het hart. Prachtmens! Sterkte voor zijn naasten.

 12. Zonde. Lieve vent, goede drummer, prima stem. Gewoon een fijne gozer en een fijn muzikant.

 13. Een groot muzikant is helaas veel te vroeg van ons heen gegaan.
  Het was ook een fijne man in omgang. We gaan Wim missen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld