Wijkagent licht ouders scholieren voor over mediawijsheid

door Esther Nugter
SLIEDRECHT – Ouders-verzorgers van scholieren van openbare basisschool De Wilgen kregen dinsdagavond 11 oktober 2016 een speciale voorlichting over mediawijsheid. Maandag bezocht wijkagent Hans van Schaik de groepen 5 t/m 8 om daar de leerlingen over te vertellen.

In de huidige tijd, waarin de digitale snelweg op steeds jongere leeftijd gevonden wordt, is de voorlichting voor kind en ouder zeker geen overbodige luxe.

Van Schaik deed dinsdagavond verslag van zijn ervaringen en gaf uitleg over de top 10 van mogelijke gevaren. Daarbij kwamen o.a. online pesten, chatrooms in online spellen, het delen van foto’s, fotobewerking, identiteitsfraude, webcam gebruik, grooming en loverboys ter sprake.

Tevreden ouders
Ook werd uitleg gegeven over de strafbaarheid voor de verscheidene feiten. Wat mag wel? Wat mag niet? Hoe kan je als ouders je kind hierin begeleiden? De aanwezige ouders waren erg positief over de geboden voorlichting en ook het voornemen van de school om de aandacht voor dit onderwerp jaarlijks te herhalen viel in zeer goede aarde.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld