Wielerronde Classis Classic 2021 in verbondenheid start op parkeerterrein Cérélia

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Op zaterdagochtend 4 september 2021 ging in alle vroegte de tweede editie van de Classis Classic van start vanaf het parkeerterrein van pannenkoekfabrikant Cérélia aan Baanhoek 186. De wielerrit over 160 km werd – net als vorig jaar – georganiseerd door de Christelijk Gereformeerde Kerk Eben-Haëzer aan de Middeldiepstraat. In Sliedrecht is ook de Beth-Elkerk verbonden aan de Classis Dordrecht.

De start van de Classis Classic vanaf het parkeerterrein van Cérélia, 55 deelnemers in negen teams gaan ‘op de pedalen’ voor een rondrit langs alle kerkgebouwen, die zijn aangesloten bij de Classis Dordrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Anders dan vorig jaar – toen alleen leden van de CGK Eben-Haëzer deelnamen – was het sportieve treffen dit jaar ook voor leden van alle CGK-gemeenten van de classis Dordrecht (classis is een regionaal vergaderingsverband, waarin kerkenraadsleden uit een bepaalde regio vertegenwoordigd zijn – red.). Totaal gingen 55 wielrenners van start met als doel om als broeders en zusters uit de classis sportief samen te zijn en zo een rode draad van verbondenheid te vormen.

Tekst gaat verder onder tweet.

Opbrengst
Ieder team haalt met deze actie geld op voor een zelfgekozen goed doel. Rond het middaguur was een totaalbedrag van ruim € 16.000,– bijeengebracht. Sponsoren is nog mogelijk tot het eind van de komende week. De wielergroep werd door motoren begeleid, ook was er een materiaalwagen, die de renners bij eventuele lekke banden en andere mankementen terzijde kon staan. De lange rit voerde eerst in de richting van Poederoijen, om vervolgens koers te zetten in de richting van Breda. Op de terugweg werd ook nog de Moerdijkbrug gepasseerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld