Wethouder werpt eerste bal richting ‘korfbalboom’ op schoolplein

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Met een poging de bal in de korf te werpen, heeft wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Sport woensdag 16 november 2022 kort na het middaguur de ‘korfbalboom’ op een schoolplein bij de Anne de Vriesschool aan de Deltalaan in gebruik gesteld. 

Samen met leerlingen van de school onthulde de wethouder de ‘korfbalboom’, een paal met meerdere korfbalkorven, door een bal richting de ‘boom’ te gooien. Bijderwieden, zelf geen korfbalspeler, kreeg de bal er niet in. Inwerpen van de bal is van verschillende kanten mogelijk. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Bij het ingebruikname waren naast wethouder Bijderwieden ook voorzitter Adri Lugthart van de Sliedrechtse Korfbal Club (SKC) Merwede/Multiplaat en Michael Groen, combinatiefunctionaris Sport & Cultuur bij SOJS aanwezig.

Meerdere plaatsen
Ook op de locatie van de Anne de Vriesschool aan Menuet in wijk Baanhoek-West staat een ‘korfbalboom’. Ze zijn daar en op de locatie aan de Deltalaan afgelopen week geplaatst. De ‘korfbalbomen’ zijn tot stand gekomen uit een samenwerking tussen de scholen, SKC Merwede/Multiplaat en het Lokaal Sportakkoord. Mochten meerdere scholen in Sliedrecht belangstelling hebben voor een ‘korfbalboom’ dan kan dat worden gemeld bij Groen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld