Japans restaurant Oishi Fusion

Wethouder Vat doet oproep om gebruik te gaan maken van Waterbus

SLIEDRECHT – Wethouder Piet van Vat (SGP-ChristenUnie) deed dinsdagavond 10 december 2019 een oproep om gebruik te gaan maken van de waterbus. Hij riep met name ondernemers op om personeel te laten reizen met onder meer de waterbus. Vat sprak met de provincie Zuid-Holland over de kwestie.

Wethouder Piet Vat. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De eisen op het gebied van duurzaamheid zijn streng voor een nieuwe concessie. “Dordrecht-Sliedrecht is een onrendabele lijn. In de spits zitten acht personen tijdens de spits aan boord. Ik kan niet met droge ogen zeggen dat deze lijn moet blijven bestaan. Daar zijn we wel een voorstander van! Personenvervoer over water is belangrijk voor de Drechtsteden. De waterbus vaart nog twee jaar, in 2020 en 2021. Op regionaal niveau praten we met ondernemers om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Al 11.000 mensen zijn in beeld gebracht, die mogelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De waterbus wordt ook in Sliedrecht gezien als een vervoermiddel om te behouden, adus Vat dinsdagavond.

5 gedachten over “Wethouder Vat doet oproep om gebruik te gaan maken van Waterbus”

  1. In welke spits vaart de waterbus dan precies? Ik kan smorgens niet naar mijn werk (sliedrecht naar papendrecht) reizen zonder aanzienlijk te laat te zijn… en dientengevolge zit ik smiddags dan dus ook niet in…. Voor het woon-werkverkeer zal ik vermoedelijk wel niet te enige zijn die niks aan de waterbus heeft met de huidige tijden.

  2. Als hij lang genoeg door zou varen dat ik aan het eind van de dag ook weer naar huis kan zou ik heel graag gebruik maken van de Waterbus. Was juist blij dat we een huis dichtbij de halte hadden, maar de tijden zijn zo raar dat ik er toch vrijwel nooit gebruik van kan maken. Mis het echt!

  3. Mooi verhaal. Leg het maar bij de ondernemer neer. Als Sliedrechtse ondernemer bij gemeente aanklopt geeft gemeente ook niet thuis. Geven liever het werk aan ondernemer buiten de regio. Moet ik dan nu wel luisteren?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld