SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht gooit het roer om als het gaat om de aanpak van hondenpoep. Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte kondigt de aanschaf van een hondenpoepzuiger en extra inzet van Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOa).
Een aantal inwoners laat de hond uit en ruimt de poep niet op. De gemeente Sliedrecht schaft een hondenpoepzuiger aan en een actie om hondenbezitters aan te spreken op gedragsverandering. (Archieffoto René van den Bos)
Daarmee komt Spek tegemoet aan de uitvoering van een dinsdag 10 juli 2018 aangenomen motie van Slydregt.NU. De wethouder is in die motie gevraagd om onderzoek te doen naar de effectiviteit van de huidige maatregelen, betreffende de hondenbelasting, en de gemeenteraad daarover in het vierde kwartaal van 2018 te rapporteren en met voorstellen te komen voor nieuwe beleidsinstrumenten.
Gedragsveranderingen
Spek kreeg dinsdagavond 27 november 2018 bij de besluitvormende raadsvergadering even het verwijt van fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) dat het gevolg wordt aangepakt en het probleem niet. “Dat blijft!”, sprak Jongeneel. Volgens Spek is een deel van het probleem het gedrag. “Het in gebruik nemen van de hondenpoepzuiger gaat gepaard met een actie waarop we aandacht vragen voor gedragsveranderingen (van de hondenbezitter – red.)”, aldus Spek, die beloofde een jaar na het in gebruik nemen van de hondenpoepzuiger met een evaluatie te komen. Het woord ‘gedragsveranderingen’ noemde fractievoorzitter Frank Dunsbergen (CDA) rieken naar ‘betutteling’. “Gaat de heer Dunsbergen hier nu praten over betutteling. Het is de grootste overlast in Sliedrecht, het moet gewoon opgeruimd worden, het is een heel slecht visitekaartje voor Sliedrecht”, reageerde Jongeneel.
Zorg er voor dat de zakjes bij de uitlaatplaatsen hangen zoals in veel gemeenten en meer afvalbakken. Kom daarna maar eens met boa’s!
Wel hondenbelasting maar weinig faciliteiten gaat er bij mij niet in!
Laten wij voorop stellen dat hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond opruimen, dat doe ik namelijk ook.
Geld uitgeven aan een hondenpoepzuiger en een bedienaar is geld over de balk smijten.
Zorg liever voor meer prullenbakken en handhavers.
Wie niet horen wil moet maar voelen, dat mag diegene die dat niet doet extra geld kosten en niet de gemeenschap.
Trouw ruim ik altijd de hondenpoep op maar fraai tussen de drollen die anderen laten liggen. Eigenaren van kleine keffertjes zie ik met grote regelmaat doorlopen. Lekker asociaal!
Hondenpoepzuigers? Niet aan beginnen!
Let op de aanschafprijs en de bediender,laat hem maar controleren en flinke boetes uitdelen dan kan hij of zij hun eigen kosten eruit halen voor onze gemeenschap.
P.S. controleer vooral op die (…) die hun hond in het donker uitlaten.
Met vr. Gr. Van een hond bezitter
Ik vind het niet meer dan normaal om de poep van je hond op te ruimen. Ik heb zelf ook een hond en dit hoort er nu eenmaal gewoon bij.
Wij hebben ook een klein hondje (en mijn vrouw ruimt het drolletje op). Ik zit in een rolstoel en kan het niet. Ik kan goed begrijpen dat de mensen zich hieraan ergeren. Maar ze moeten ook wel begrijpen dat onze honden een hele mooie melkkoe is voor de gemeente. Voer eens ook kattenbelasting in. En wat denk je van paardenbelasting!!!
Het is niet alleen een slecht visitekaartje. In het niet opruimen schuilt namelijk gevaar voor de volksgezondheid ! Google maar eens op Giardia, een in opmars zijnde darmparasiet en zelfs overdraagbaar op de mens! Helaas door eigen ervaring weet ik nu wat het belang is van poepopruimen. Chapeau voor wethouder Ton. In de gemeente waar ik woon is het helaas nog niet zo ver. Ik woon zelf in een mooie straat met ruime groenstrook, men mag hier van de gemeente de hond aangelijnd uitlaten maaar…. zonder opruimplicht. Ik zie het uitlaten van mijn hond nu steeds meer als een Russische roulette.