Wethouder reikt gemeentepenning uit aan Kazen

SLIEDRECHT – Herman Kazen kreeg vrijdag 11 juni 2021 uit handen van wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn de penning van de gemeente Sliedrecht. Dat gebeurde in het Raadhuis. Kazen ontving de gemeentepenning voor zijn jarenlange inzet en bijzondere verdiensten als lid van de Adviesraad Sociaal Domein Sliedrecht.

De gemeentepenning van Sliedrecht. Op verzoek van Kazen verspreidde de gemeente Sliedrecht geen foto van de uitreiking. (Archieffoto gemeente Sliedrecht)

Herman Kazen was vanaf de oprichting in 2007 lid van de Adviesraad Sociaal Domein Sliedrecht. Zijn aandacht ging uit naar het bevorderen van deelname aan het maatschappelijk leven en het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking, een chronisch psychisch probleem of een psychosociaal probleem. Hij vertegenwoordigde de Nederlandse Patiëntenvereniging en hij was actief in een adviesgroep die nieuwbouwplannen toetste op het aspect toegankelijkheid.

Zeer alert
In 2016 is Herman Kazen een aantal keren ingevallen als waarnemend voorzitter. In deze functie ondertekende hij het Wmo-advies aan de gemeente over de ‘Sociale visie 2016-2020’. Hij was ook betrokken bij de organisatie van het sociaal team, stichting Welzijn en het automatiseringstraject ‘mijn omgeving’. Als accountant was Herman Kazen daarbij zeer alert op de financiële aspecten. Half maart 2021 nam Herman Kazen afscheid als lid van de Adviesraad Sociaal Domein Sliedrecht.

Hart en ziel
“De Sliedrechste gemeentepenning is een eervolle erkenning voor vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor ons prachtige dorp”, aldus wethouder Vat, “Het gemeentebestuur zet Herman Kazen graag in het zonnetje voor zijn bijzondere bijdrage. Herman beschikt over veel expertise en wij hebben hem ervaren als een zeer prettige gesprekspartner. Namens het gehele gemeentebestuur dank ik Herman Kazen zeer hartelijk voor zijn verdiensten.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld