Wethouder Bijderwieden huldigt sportkampioenen voor geleverde prestaties

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Leden van volleybalvereniging Sliedrecht Sport en omnisportvereniging Synergos zijn woensdagmiddag 13 juli 2022 door wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Sport, voor de eerste keer ook loco-burgemeester vanwege de zomervakantie van Jan de Vries (CDA), gehuldigd in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein, onder wie leden van Sliedrecht Sport en Synergos.

Buiten op de trappen van het raadhuis zette de wethouder winnaars nog even letterlijk in ’t zonnetje. Op deze warme zomerdag. Het gemeentebestuur van Sliedrecht wilde de uitzonderlijke prestaties niet zomaar voorbij laten gaan. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Jongens A van Sliedrecht Sport (Jilles Amersfoort, Thijmen Oomes, Youri Ebbelaar, Luuk de Groot, Nick van der Leeden, Remco van den Elshout, Harm Korevaar, Aron Huijser, Sem Clement, Cas Westgeest, Timon Zoutendijk, Ward Bal en hun coaches Egbert op t Hof en Bas de Groot) zijn kampioen geworden bij het nationale Open Jeugd Kampioenschappen volleybal. Synergos (Joëlla van Rijsbergen, Nikita de Kock, Willianne van Kempen, Larysa Zabi en hun coach Jan Mijnster) leverde bij het dubbelmini trampoline maar liefst vijf Nederlandse Kampioenen in verschillende leeftijdsklassen.

Hard gewerkt
Met mooie woorden werden de kersverse sportkampioenen binnen in het zonnetje gezet en kregen zij uit handen van wethouder Bijderwieden een cadeautje. Hij roemde hetgeen is bereikt. “Prestaties waar veel, heel veel, trainingsuren, bloed, zweet en tranen in zijn gaan zitten. Prestaties waar jullie hard voor hebben gewerkt. Waarvoor jullie iedere keer het uiterste hebben geven om dat ene doel te behalen. Wat zijn wij allen trots op jullie. Dat Sliedrecht volleybalhoofdstad van Nederland is weet iedereen inmiddels. Maar Sliedrecht huisvest meerdere nationale kampioenen. En dat willen we weten ook.” Daarna ging de wethouder een enkele keer in op de persoonlijke prestaties van de sporters en lichte hen eruit.

Tandje bijgeschakeld
De finaledag voor het nationale kampioenschap voor Sliedrecht Sport was zaterdag 21 mei 2022 in Meijel, in Limburg. Samen met acht andere teams streed de vereniging voor de hoogste eer. Na een aantal wedstrijden waar soms echt een tandje bijgeschakeld moest worden wisten zij de finale te halen. In die finale wachtte het Jongens A team van Huizen. Sliedrecht Sport begon vanaf het begin sterk en de winst was nooit in gevaar. De finale werd met 2-0 gewonnen.

Nederlands Kampioen
Joëlla van Rijsbergen behaalde op de dubbele minitrampoline trampoline de eerste plaats en is dus Nederlands Kampioen in de 2e divisie Jeugd 1 meisjes. Ook Caillin Polack werd Nederlands Kampioen in de 2e divisie Jeugd 2 meisjes. Nikita de Kock werd Nederlands Kampioen op de dubbele minitrampoline in de 2e divisie Junior Meisjes. Willianne van Kempen behaalde in de jongste leeftijdscategorie, in de 2e divisie, ook het kampioenschap. Larysa Zabi werd op de dubbelmini ook nationaal kampioen. 

Bloemen en cadeaubon
“Als gemeentebestuur willen we jullie uitzonderlijke prestaties natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan”, sprak Bijderwieden en hij gaf de sporters voor hun geleverde prestatie bij de huldiging een klein aandenken, een cadeaubon en bloemen. Bijdewieden vervolgde: “Namens het gemeentebestuur wil ik jullie erg hartelijk voor het sportief op de kaart zetten van Sliedrecht. Bij kampioenschappen horen cadeautjes. 

1 gedachte over “Wethouder Bijderwieden huldigt sportkampioenen voor geleverde prestaties”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld