Westhoven geeft damesschaak impuls bij Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT – In de zesde ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek heeft donderdagavond 22 juli 2021 Janneke Westhoven laten zien dat damesschaak in de lift is. Via een uitstekend gespeeld eindspel wist nieuwkomer Westhoven jeugdspeler Joshua Koers te verslaan.

Janneke Westhoven heeft afgelopen jaar de seniorentraining voor nieuwkomers gevolgd en dat resulteert nu in een prachtige winstpartij. Het is tevens een bewijs dat damesschaak een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij de denksport, die voorheen vooral door mannen werd gedomineerd. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Donderdag 29 juli 2021 heeft de laatste ronde van het GKD plaats. Dan worden alle prijzen verdeeld.

Vol punt
Bovenaan heeft William Gijsen een gouden slag geslagen. Hij wist namelijk naaste concurrent Robert van Rekom ter verslaan, terwijl hij ook Adrian Mensing zag verliezen. Zo heeft Gijsen met nog 1 ronde te gaan een vol punt voorsprong op Tim Schakel en Willem Barendswaard. In de laatste ronde heeft Gijsen dus voldoende aan een remise.

Fraaie overwinning
In de zesde ronde zorgde Yaro van Beest voor een verrassing door Dana Verheij te verslaan. In een boeiende partij wist Van Beest in het middenspel hard toe te slaan. Opvallend was ook de fraaie overwinning van Tim de Waard op Marcel Klein. Rik Versteeg gaat ook steeds beter schaken en dat heeft Martijn Stoker gemerkt, want Stoker kwam er niet aan te pas. De revelatie van het toernooi, Rien Lodder, wist via een fraaie aanval Peter Vis te verslaan en nadert zo de top 10.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld