Werkzaamheden ‘boring onder Merwede’ worden hervat; maand juli geluidshinder

SLIEDRECHT – HVC en aannemer A. Hak hervatten maandag 1 juli 2024de werkzaamheden voor het project Boring onder de Merwede op Intermezzo ten behoeve van warmtenet. Eerst met het aanbrengen van damwand in de maand juli en dat kan hinder geven. De werkzaamheden voeren ze uit tussen 07.00 – 19.00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 17.00 uur. In augustus wordt dan begonnen met het boren onder de rivier. 

Begin april 2024 stond de eerste intrekoperatie voor het warmteproject ‘Boring onder de Merwede’ gepland. Door onverwachte grondproblemen werden de werkzaamheden opgeschort. Na het uitstellen van de werkzaamheden rond half april 2024, is de afgelopen periode gebruikt voor het uitwerken van een nieuwe werkwijze. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Over een lengte van circa 100 meter gaat de aannemer A.Hak in opdracht van HVC langs de boortunnel bij Intermezzo aan beide kanten stalen damwanden van 16 meter lang aanbrengen. Door stalen damwanden aan beide kanten van de boring te plaatsen zorgen we voor een stabiele boortunnel en kunnen de leidingen alsnog onder de Merwede worden aangebracht. De damwanden worden met een hijskraan de grond ingetrild. Dit gaat helaas niet zonder (geluids)overlast. HVC heeft daarvoor geluidsberekeningen laten uitvoeren. Bewoners langs de Intermezzo zijn afgelopen zaterdag via een brief geïnformeerd over de werkzaamheden.

Metingen
De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 1 juli tot en met vrijdag 26 juli 2024. Enkele dagen vooraf worden alvast voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. In de omgeving van de werkzaamheden worden op verschillende plaatsen trillings- en geluidsmeters geplaatst, die continue (24/7) worden gemonitord. Daar heeft HVC een gespecialiseerd en onafhankelijk bureau voor ingehuurd.  Na het plaatsen van de damwanden hervatten ze vanaf eind juli de booractiviteiten. Wanneer de leidingen onder de Merwede worden aangebracht is op dit moment nog niet bekend. Tijdens het aanbrengen van de damwanden is er geen hinder voor het verkeer.

4 gedachten over “Werkzaamheden ‘boring onder Merwede’ worden hervat; maand juli geluidshinder”

 1. downlopad de bouwapp, daar is dit project te volgen en kun je ook je vragen kwijt bij de omgevingsmanager.
  Reageren vlot op al je vragen.

 2. Er is landelijk en plaatselijk al zoveel gezegd en geschreven over het warmtenet in negatieve zin.
  Men zou in Sliedrecht toch wijzer moeten zijn. Of speelt het een rol dat gemeente Sliedrecht aandeelhouder is bij HVC?
  Huurders beter beschermen had eerder de taak geweest van zowel de gemeente Sliedrecht als Tablis Wonen.
  Het is gewoon een zooitje in Sliedrecht.

 3. Heb verhaal opgevangen dat de boor vast is geraakt onder de Merwede. Buis doorgeboord, vrijdagmiddag, boor erin laten zitten. Boor is zich gaan zetten in de buis. Hierna op maandag moervast. Wat is hiervan waar Aannemer Hak?

 4. Zou aanbrengen van damwanden niet trillingsvrij kunnen zoals ook bij begraafplaats is gebeurd? Kmag geen link plaatsen 😉, maar voor de liefhebbers; zie site van Gebr. De Koning B.V. uit Papendrecht voor mogelijkheden hierin.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld