Werkvakantie naar Oekraïne

SLIEDRECHT / ZJITOMIR – Een groep van 23 mensen, onder wie Sliedrechters, vertrekt vrijdag 7 augustus 2015 naar de Oekraïne, om daar o.a. zonnepanelen te plaatsen bij christelijk opvangcentrum voor verslaafden ‘Het Anker’, in de stad Zjitomir. Het gezelschap, van wie de oudste 53 is en de jongste 3 maanden, gaat op pad namens de stichting ‘Vrienden van Zjitomir’.

De aanschaf van de zonnepanelen wordt betaald met de € 5.000,- die Kringloopwinkel Sliedrecht onlangs heeft gedoneerd aan de stichting. (Foto via stichting ‘Vrienden van Zjitomir’)

Onrust 
Vanwege de onrust in het land, bekijkt de stichting voor vertrek, samen met de deelnemers, of het verantwoord is, om de reis naar de Oekraïne te maken.

Van Beest
De Sliedrechters Jan en Margreet van Beest werken voor de stichting. Ze zijn sinds 2000 uitgezonden vanuit de Beth-El kerk in Sliedrecht. Margreet heeft het project opgezet. Zij regelt alle operationele zaken in de kliniek en zet zich in voor dak- en thuislozen. Jan werkt als medisch-technisch specialist in verschillende ziekenhuizen in de stad. Jan regelt ook het transport van afgeschreven apparatuur van Nederland naar Zjitomir. En hij doet het onderhoud van de apparatuur. De kliniek heeft plaats voor acht cliënten. Sinds 2011 doet de stichting ook de begeleiding van cliënten, die zelfstandig gaan wonen.

Meer informatie over de reis is te vinden op: www.werkvakantieoekraine.nl.

1 gedachte over “Werkvakantie naar Oekraïne”

  1. Hopelijk een goede reis en een behouden terugreis, ook goede wensen voor de voorbereiding ,mensen!!!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld