Wereldwinkel Sliedrecht sluit na ruim kwart eeuw deuren

SLIEDRECHT – De Wereldwinkel Sliedrecht aan de Van Goghstraat 87 stopt met ingang van 1 september 2021. Na ruim 25 jaar gaan de deuren dicht. “Er is voor de toekomst gewoon onvoldoende zekerheid dat de winkel op een gezonde manier opengehouden kan worden”, zegt Jan Fonteine van Wereldwinkel Sliedrecht.

Vijf jaar geleden, in september 2016, opende toenmalig wethouder Hannie Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) de winkel met unieke fair trade cadeauartikelen. Ondanks de zeer goede verhouding met de verhuurder van de winkel heeft het bestuur moeten besluiten geen nieuw huurcontract meer aan te gaan. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Vanaf dinsdag 1 juni 2021 begint een opheffingsuitverkoop, waarbij de cadeauartikelen tegen een zeer lage prijs kunnen worden gekocht. De korting kan soms oplopen tot wel 50%. 

Teleurgesteld
Door de gemiddelde leeftijd van het bestuur en de vrijwilligers is de continuïteit op langere termijn niet gewaarborgd. Fonteine: “Anderzijds vertoont ook de omzet van onze fair-trade producten en cadeaus een dalende tendens. Daarin zijn wij wel teleurgesteld, omdat het er toch in principe om gaat dat de allerarmsten in de wereld worden geholpen door de verkoop van hun artikelen tegen een eerlijke prijs mogelijk te maken.”

4 gedachten over “Wereldwinkel Sliedrecht sluit na ruim kwart eeuw deuren”

 1. Hoop dat je gehoor krijgt Hans en dat de wereldwinkel zo door kan blijven gaan! Samen sterk…

 2. Dat is spijtig zeg en niet leuk om te horen dat een goede doelen stichting die met beleid is opgebouwd ten onder gaat.

  Op het moment ben ik nog in Gambia namens het Gambia Centrum Sliedrecht project namens onze Kringloopwinkel in de Van Goghstraat te Sliedrecht.

  Maar graag zou ik aankomende zomer in gesprek gaan met de mensen van De Wereldwinkel die nog voor een doorstart willen gaan.

  Om de mogelijkheden te bekijken om samen te werken en misschien de Wereld Winkel onder te brengen in het pand van Gambia Centrum Sliedrecht.

  Oftewel zelfstandig een aantal vierkante meters gebruiken in het Gambia Centrum door de Wereldwinkel met behoud van eigen identiteit en leiderschap.

  Samengevat twee winkels, twee goede doelen onder een dak.

  Praktisch, efficiënt en voor de Wereldwinkel meer klanten dan de op nu wat wegstopte winkel achter de Jumbo.

  Hopelijk spreek ik u deze zomer.

  Een hartelijke groet,

  Hans de Jongh
  Medeoprichter Gambia Centrum Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld