Weinig mensen in Sliedrecht drinken volgens onderzoekers alcohol

SLIEDRECHT – In Sliedrecht wordt weinig alcohol genuttigd. Dat blijkt uit onderzoek van Afkickkliniekwijzer.nl Die deed onderzoek naar het alcoholgebruik door volwassen Nederlanders op basis van data van het CBS en het RIVM. Gemiddeld drinkt 1 op de 11 overmatig veel alcohol. In Sliedrecht ligt het aantal zeer laag.

Vijfde
Zuid-Holland staat op plaats negen in het landelijke provincie-onderzoek. Het aantal overmatige drinkers is met 1 op 14 mensen landelijk gezien niet hoog. Sliedrecht scoort met 4% op de vijfde plaats van twintig gemeenten met de minste aantal inwoners die overmatig alcohol drinken. Bovenaan de lijst staat buurgemeente Hardinxveld-Giessendam met 3%. 

Geen overschrijding
In de top-20 gemeenten in Zuid-Holland met het hoogste aantal niet- of gematigde drinkers (maximaal 1 glas per dag) staat Sliedrecht met 50% op de vierde plaats. De richtlijn voor alcoholconsumptie wordt dus niet overschrijden.

Landelijke top 10
In de landelijke top-10 gemeenten met het hoogste aantal niet- of gematigde drinkers (maximaal 1 glas per dag) staan naast Sliedrecht met de al genoemde 50% ook regiogemeenten als Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam met 54%. 

5 gedachten over “Weinig mensen in Sliedrecht drinken volgens onderzoekers alcohol”

 1. Hallo Gerard,

  Het gaat om een landelijk onderzoek. Wij hebben Sliedrecht – vanwege de bijzonder uitkomst – eruit gelicht.
  Zelf doen we geen nader onderzoek, omdat wij ons uitsluitend richten op Sliedrecht, Sliedrechters en hun activiteiten.

 2. Kan er eens worden aangegeven op welke wijze dit onderzoek is uitgevoerd? Op welke cijfers is dit gebaseerd. Zijn de verkoopcijfers van de lokale horeca en supermarkten daarin meegenomen. Zo zegt dit toch helemaal niets. Misschien aardig als Sliedrecht24 hier nog eens naar kijkt en over rapporteert?

 3. Nou allemaal natte vinger werk , CBS scoort alleen vlak voor de Verkiezingen.
  Drank is net als Drugs een veel groter en moeizaam te traceren gebied.
  Ze zijn in de Biblebelt echt niet minder dorstig als elders.

 4. Ha Ha, hoe komen ze er bij.
  Alle zware drinkers uit Sliedrecht liggen onder de grond of zijn
  op weg daar naar toe.
  Proost !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld