Weg gaat open in Vogelbuurt-Zuid voor vervangen van riolering

SLIEDRECHT – In de straten in wijk Vogelbuurt-Zuid wordt de riolering vervangen. Deze is verouderd. Met de voorbereidingen wordt in week 38 begonnen en vanaf week 39 wordt begonnen met de aanleg van nieuwe rioolbuizen. 

De riolering wordt vervangen om weer lang vooruit te kunnen met een goed functionerend riool.

“We streven ernaar de bewoners zo goed mogelijk te informeren. Dit doen we o.a. door middel van de Bouwapp. Daarnaast ben ik vanaf week 38 iedere woensdagochtend van 09.00 – 11.00 aanwezig aan de Tuinfluiterstraat 136 voor het beantwoorden van vragen van bewoners en ondernemers uit de buurt”, zegt omgevingsmanager Loes van der Weerd van Van Hattum Infra B.V. tegen online krant Sliedrecht24. Onder omwonenden is een magazine verspreid en hier online staat aanvullende informatie. Van Hattum heeft een speciaal e-mailadres geopend: [email protected]

Digitale bijeenkomst
Bewoners zijn voor maandagavond 6 september 2021 uitgenodigd voor een online bewonersavond, die om 18.30 uur begint. Daarbij zijn o.a. de hoofduitvoerder en projectleider van Van Hattum aanwezig, Edwin Versluis van gemeente Sliedrecht en omgevingsmanagers. 

4 gedachten over “Weg gaat open in Vogelbuurt-Zuid voor vervangen van riolering”

 1. wat een zooitje alles is al open geweest moet het weer open welke wethouder is hier verantwoordelijk voor mischien les krijgen in beter plannen en alles in 1 keer mischien

 2. Beste Bert,

  Om verwarring tussen de lokale Bert Verschoren te voorkomen (die is er namelijk, het verhaal aanhorend van de andere Bert en dat brengt hem als ondernemer in diskrediet begrijpen wij als redactie) komt er voortaan achter je naam te staan ‘niet de mode-ondernemer – red.’ Ga even met de andere Bert een kop koffie drinken in zijn zaak (je bent uitgenodigd door hem).
  Je zou ook al veel kunnen oplossen door een actuele foto aan je profiel te hangen.
  En let even op het taalgebruik, want mensen beledigen mag bijvoorbeeld niet. Reageer zakelijk. Dat is ook het sterkst!

 3. Aannemer Van Hattum Infra B.V. zal de volgzame en niet- onderzoekende toehoorder wederom een mooi verhaal op de mouw spelden. De nieuwe ‘duurzame’ rioolleidingen die reeds zijn gelegd vertonen echter bij regelmaat verstoppingen, welke geïnitieerd worden door filters (membranen) welke in deze leidingen zijn aangebracht.

  Van ‘uitleg’ en informatie door ‘verduurzamende’ aannemers had ik aanvankelijk al geen hoge pet op: een beetje aannemer gaat uiteraard voor de jaarcijfers, in deze in de eerste plaats door het binnenslepen van subsidiegelden, welke beschikbaar werden/worden gesteld in het kader van een gekunstelde en nog immer controversiële ‘verduurzaming’.

  In dit gelovig dorp is in deze dan ook niets ‘geloofwaardig’.

  Eerst zou HVC i.s.m. aannemer A. Hak bijvoorbeeld een warmtenet realiseren wat op restwarmte zou kunnen renderen afkomstig uit de vuilverbrandingsinstallatie in Dordrecht. Na een tijdje bleek dit niet haalbaar -of ideaal- en werd besloten tot een z.g. ‘aardwarmtenet’ (geothermie). Nog steeds is er geen meter van de hiervoor benodigde +/- vier kilometer in de grond geboord en gaat -naar het zich laat aanzien- dit warmtenet de komende vijf jaar met grote gasgestookte ‘CV ketels’ gevoed worden, welke men heeft geparkeerd aan de Thorbeckelaan tegenover het Feitsmapark. Ook het onderzoek naar de bodemgesteldheid -geschiktheid voor geothermie- is nog niet gedaan.

  In bepaalde grote flats op Sliedrecht- Oost zitten mensen vanwege verbouwing van hun woning m.b.t. het ‘duurzaam warmtenet’ inmiddels psychisch aan de streep. Al maandenlang iedere dag weer het lawaai en geschreeuw van ‘bouwvakkers’ eist met name bij veel (hoog)bejaarden in de Tuinfluiterflat een te hoge tol. Zij hebben vaak niet de mogelijkheid om binnen loopafstand tijdelijk elders rust te vinden en men moet bovendien thuis zijn om ‘vrijwillig’ hun huis open te stellen als de lawaaischoppers van aannemer SW in de woning moeten zijn om werkzaamheden te verrichten.

  Aannemer SW werkt ook graag mee aan re- integratie trajecten en biedt ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ een kans. Uiteraard betreft dit goedkope arbeidskrachten, want: alweer subsidie. Op een normaal aanvaardbaar spreekniveau communiceren lukt een aantal van die mensen niet.

  Ondanks dat verhuurcorporatie Tablis een verbod op ‘gezellige’ muziekjes -waarmee betreffende bouwvakkers zich graag laten begeleiden- heeft verboden, is het steeds weer een kakafonie aan radiogeluiden.

  De ene bende van ellende is nog niet vertrokken en de volgende terreur dient zich al weer aan. De grote ‘verantwoordelijke’ gangmaker en (…) in deze -Ton Spek- stond/staat in beginsel nergens open voor de dialoog, geeft louter dictaten en hult zich in stilte.

 4. Ik zou er even mee gaan wachten!
  Het is toch niet te geloven, alles ligt opengebroken momenteel.
  De gemeente heeft decennia’s stilgezeten en de portefeuillehouder heeft jaren lang letterlijk bovenop de portefeuille gezeten, voor budgetbeheersing met mogelijk dividend voor privé. En omdat de gemeente haar beheerplannen voor de onderhoudsbudgetten niet op orde had, liggen de dotaties van de provincie nu onder een vergrootglas en werd de gemeente op haar vingers getikt door Zuid-Holland als de realiteit van de ramingen niet kan worden vastgesteld, krijgt dit financiële consequenties.
  Dus met andere woorden..beetje doorwerken, want de grote baas kijkt mee op de werkvloer.
  Trek in patat!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld