Japans restaurant Oishi Fusion

Weemoed bij velen tijdens sluiting locatie Albert Schweitzer ziekenhuis

door Hans van der Aa 
SLIEDRECHT – Zaterdag 13 juli 2019 was de laatste gelegenheid om een kijkje te nemen in het Albert Schweitzer ziekenhuis aan de Wilhelminastraat. De locatie sluit op deze plaats en is vanaf maandag 22 juli 2019 te vinden op bedrijventerrein Stationspark. Enkele honderden belangstellenden maakten gebruik van de gelegenheid om onder begeleiding van een gids een ‘afscheidswandeling’ te maken.

Burgemeester Bram van Hemmen en gepensioneerd medewerker Elly de Leeuwerk voorzien de verhuisdoos – met daarin de gebundelde persoonlijke boodschappen – van een strik. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet. 

De rondleiding begon met een drankje op de derde verdieping en eindigde met een bezoek aan de operatiekamers in de kelder. Meelopen met een gids was niet verplicht, op eigen gelegenheid door het pand wandelen was ook mogelijk.  Velen dachten terug aan bezoeken en behandelingen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Voor iedereen een andere herinnering, variërend van vreugdevol tot pijnlijk. Na de wandeling kon op de begane grond op de muur een persoonlijke boodschap worden achtergelaten. Veel collega’s en oud-collega’s ontmoetten elkaar en haalden herinneringen op.

Tekst gaat verder onder video.

Symbolische verhuisdoos
Precies om 15.00 uur was het moment daar, het moment van de definitieve sluiting. Als eerste kwam voorzitter van de Raad van Bestuur Peter van der Meer aan het woord. Hierna kwam burgemeester Bram van Hemmen (CDA) met een speech en betrok hierbij de onlangs gepensioneerde medewerker Elly de Leeuwerk. Samen vulden zij een symbolische verhuisdoos met een gebundeld boekwerk met daarin de verzamelde persoonlijke boodschappen. De Leeuwerk is van 1977 tot 1 mei 2019 in locatie Sliedrecht werkzaam geweest, eerst als Hoofd van de OK en later als Hoofd van het Pijnbehandelcentrum. Bezoekers kregen na afloop een klein verhuisdoosje met daarin frisse pepermunt.

Tekst gaat verder onder tweet.

De persoonlijke boodschap van Elly van Leeuwerk luidde als volgt:
Einde van een tijdperk! 41 jaar in dit gebouw gewerkt. Heel veel mooie herinneringen aan collega’s, artsen en patiënten. Inderdaad: als muren konden spreken… lief en leed, een lach en een traan! Hard werken, maar altijd gaf het voldoening. Nu tijd voor verandering. Heel veel succes op de nieuwe werkplek: maak er iets moois van. Blijf de mooie momenten koesteren en kijk vooruit.

Tekst gaat verder onder tweet.

De symbolische – van een strik voorziene – verhuisdoos wordt op maandag 22 juli 2019 op de nieuwe locatie aan het Stationspark 401 heropend. Het nieuwe hypermoderne poliklinisch centrum komt in een voormalig kantoorpand. In de week dat het ziekenhuis gesloten is, kan men voor bloedprikken terecht in Waerthove aan de Kerkbuurt 200.

1 gedachte over “Weemoed bij velen tijdens sluiting locatie Albert Schweitzer ziekenhuis”

  1. Hans van der Aa, is het mogelijk de foto te krijgen waar een hele ploeg oud medewerkers op staat?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld