Japans restaurant Oishi Fusion

Watertoren raakt steeds meer in verval

SLIEDRECHT – Een enkeling droomt er van om misschien een woonhuis in te maken. Weer anderen zien er meer een museum of restaurant in gevestigd. De oude en vooral markante watertoren van Sliedrecht aan de Rivierdijk staat er maar wat hulpeloos bij. De watertoren is behoorlijk in verval.

Eens is de watertoren op de architectentafel van Jan Schotel getekend. Het ontwerp werd in 1886 gebouwd. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Onze fotograaf Martin Dekker nam woensdag 5 april 2017 een kijkje bij de bijna 29 meter hoge watertoren, inhoud 250 vierkante meter. In 1886 werd in Sliedrecht de waterleiding aangelegd en werden brandkranen aangesloten. Voordat de watertoren was gebouwd, waren inwoners aangewezen op regen-, rivier- en slootwater.

13 gedachten over “Watertoren raakt steeds meer in verval”

 1. Wat nu uniek Recreatief Knooppunt Sliedrecht?
  Wat een gegoochel met woorden voor die ouwe triefel zooi, die niet eens eigendom van de gemeente is.
  Dus hoezo beleid?
  Stop nu eens de gemeente overal de schuld van te geven, zeg.

 2. Sliedrecht echt op de kaart.
  Dit is een uniek Recreatief Knooppunt.
  Geen beleid is ook beleid en dus straks niet meer te redden.
  Dan rest nog de slopershamer maar in te zetten.
  Eigenlijk vind ik het beschamend hoe men in Sliedrecht met historie en toekomst bezig is.

 3. mijn commentaar is misschien niet goed over gekomen. De gemeente is gewoon volledig afhankelijk van de projectontwikkelaar . Dus dagdromen over een strandje – nog afgezien wat de omwonenden daarvan zouden vinden – of wat dan ook heeft volgens mij geen enkele zin. Maar de huidige stand van zaken weet ik niet. Een eenvoudige App naar de gemeente en u weet binnen 24 uur het antwoord…..

 4. Inspraak direct omwonenden zou ook wel aardig zijn. Of je nu huizen achter je woning krijgt of een horecagelegenheid maakt qua rust nogal wat uit. Straks voor je deur de drukke dijk en achter je tot laat in de avond “leven in de brouwerij”.

 5. Dag Bram,
  Even je geheugen opfrissen. Dit terrein is in handen van een projectontwikkelaar die in 2004 met medewerking van het toenmalige college een plan maakte om daar 10-hoog flats neer te zetten.
  Ik heb geen idee wat de huidige stand van zaken is, maar het zou inderdaad wel leuk zijn als hij er inmiddels een strandje wil gaan aanleggen. Pootje baden, ijsje kopen, in het zonnetje zitten …

 6. Ja, ik weet ook al een mooie naam.
  Hof van Sliedrecht. Mooi, hè.
  Er moet natuurlijk ook een kinderspeelplaats bij
  en natuurlijk moet alles op zondag open zijn.
  Heren ondernemers aan de slag.

 7. Een horecagelegenheid met prachtig uitzicht over de Biesbosch en de Merwede, later aangevuld met een Waterbus halte. Ja, dat lijkt mij wel wat.

 8. Ik zou het wel weten.
  Watertorenrestaurant (wat een uitzicht) met terras en strandje aan het water.
  Verder park met veel groen en een parkeerplaats,
  zodat er geen problemen komen voor parkeren.
  In de avond afsluitbaar maken voor overlast.
  Iedereen blij en Sliedrecht heeft er weer een prachtig plek bij toch?
  en zo verdwijnt er weer een vieze plek uit onze gemeente.
  en nu de rest nog, denk o.a aan de Oosterbrug.

 9. Jammer dat de watertoren er zo bij staat. En jammer dat het strandje daardoor ook is afgezet. Hebben hier in sliedrecht alleen daar een strandje voor de jongeren en om lekker met de hondjes te zwemmen.

 10. Het is spijtig dat de watertoren in verval is geraakt. Ik ken het bestemmingsplan niet, maar zie graag dat de toren wordt opgeknapt en dat er weer een mooie bestemming van gemaakt wordt. Ik woon op de dijk en elke keer als ik naar huis rijd, zie ik de watertoren al van verre. Een markante en herkenbare verschijning. Je voelt je weer thuis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld