Warmtenetleiding vindt z’n weg richting boorplaats aan Intermezzo

SLIEDRECHT – Sinds januari 2024 is aannemer A. Hak in opdracht van HVC bezig om een nieuwe warmtenetleiding aan te leggen van Sliedrecht – onder rivier de Merwede door – naar Dordrecht. De stukken leiding worden aan het begin van de Parallelweg – op het werkterrein langs de MerwedeLingelijn – aan elkaar gelast. De gelaste leidingen wordt via rollers langs het fietspad van de Parallelweg naar twee boorgaten aan Intermezzo (naast het spoor Baanhoek) geleid.

Wie de laatste tijd langs de Parallelweg heeft gereden, zal het ongetwijfeld hebben gezien. Een enorm lange warmtenetleiding – in complete vorm zo’n 1200 meter lang – wordt parallel aan de spoorlijn langs het fietspad naar Baanhoek-West doorgetrokken. Op de foto is de leiding gevorderd tot ongeveer bij de splitsing met de Bruningstraat. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Een HDD boring (Horizontal Directional Drilling) is een technologie die al een aantal keer in Sliedrecht is toegepast (vanaf de Thorbeckelaan tot aan de Sonate). Daarbij wordt de Merwede op het diepste punt op zo’n 25 meter diepte gepasseerd. Aan de overkant in Dordrecht worden de leidingen aangesloten op de slibverbrandingsinstallatie van HVC.

9 gedachten over “Warmtenetleiding vindt z’n weg richting boorplaats aan Intermezzo”

 1. Graag wil ik nog even het volgende kwijt. Wij (mijn vrouw en ik) zitten vanwege de renovatie nu (gelukkig) tijdelijk in een andere al gerenoveerde flat. Afgelopen week werd er hier aangebeld door een meneer van over de 70 die zich nogal zorgen maakte over de renovaties (meneer is hierna aan de beurt begreep ik) en meneer deed een ronde door het dorp om zelf eens na te gaan hoe de mensen deze renovatie ervaren (respect, slimme zet!). Mijn vrouw heeft meneer te woord gestaan en van wat ik later begreep was meneer gewoon erg ongerust en wist ook niet meer wat
  Hij wel niet moest geloven omdat er van alles geroepen wordt. Dan denk ik, wordt er wel goed met deze mensen gesproken? Ik moet er niet aan denken ooit op die leeftijd nog zulke kopzorgen te moeten maken! Kijkt men nog een beetje om naar de ouderen of wordt het die ook met mooie praatjes opgedrongen?

 2. Herman,
  Uw reactie klopt.
  Helaas werkt het alleen niet zo.
  Op Sliedrecht-Oost hadden ze niet de benodigde 70% gehaald.
  Ze zijn wederom langs de deuren gegaan, veel beloftes gedaan. (Nieuwe keukens, badkamers etc) Ook is er nu een beloning van €600,- voor degene die al electrisch kookten. En in een zeer korte tijd hebben heel erg veel bewoners ineens een andere woning aangeboden gekregen. Nieuwe bewoners moeaten direct akkoord gaan anders gaat de beurt over.
  Nee, is dus alleen nee als het hun uitkomt.

 3. Doodzonde Herman dat de gemiddelde dorpeling zich hier zo in de maling laat nemen. Het is allemaal
  Mooi bedacht door een stelletje onmensen achter de schermen dit monopolie spel.Het werkt namelijk niet zoals u zegt. Maar dan moet men hier eens leren een rechte rug te kweken en bezwaar te gaan maken. Een stijging van kosten zoals ik heb gelezen over die andere flats die hoef je niet klakkeloos maar aan te nemen en dat doet men hier dus allemaal wel…. ‘Want zo gaat het nou eenmaal’ Nee zo hoort het niet!

 4. Zullen we dat oordeel maar aan een rechter over laten meneer van Dalen? 70% was volgens Tablis ook behaald mbt de renovatie van onze flat. Echter gaat die 70% gaat niet over onze gezondheid en ook niet over onze financiën. We zijn dus maar naar een advocaat gestapt, met succes kan ik u vertellen ondanks je 70% 🙂

 5. 70% dat geldt niet voor huurders.
  Er is niks gevraagd d.m.v een enquête. De huurders zijn de dupe in dit verhaal.

 6. Beste Robert, er word altijd een enquête gehouden in de wijk waar ze het willen aanleggen. Meer dan 70% voor ja dan ben je het haasje. Dat HVC het monopoly heeft is idd jammer, maar helaas.

 7. Wel jammer dat mensen die het niet breed hebben onverwacht tussen de €40 en €75 meer kosten hebben.
  Misschien wel een idee om in de lief en leed straten waar statushouders wonen dat leed met hun te delen dat zal lief zijn.

 8. Leuk hoor, de leidingen worden aangelegd maar nog steeds is HVC monopolist en gaan zij de prijs bepalen. Daar gaat geen verandering in komen? Dan gaan we ook niet akkoord met dat warmtenet. (Ik hoop velen met ons) en wanneer velen er straks vanaf zien ligt daar een peperdure leiding niets te doen? Het regent nu al klachten en we gaan er gewoon mee door….

 9. Een mooi stuk techniek. Spannend voor de aannemer, want het is pas gelukt als de leiding erin zit.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld