Warme herinneringen vieren hoogtij tijdens jubileumconcert Laudate Deum

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het idee om een jubileumconcert te organiseren was niet ‘tegen dovemansoren gezegd’. Na intensief en in goede harmonie repeteren verzorgde kinderkoor Laudate Deum op zaterdagavond 18 februari 2023 haar jubileumconcert naar aanleiding van het 50-jarig bestaan. Het feestelijke evenement vond plaats in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt.

Een bijzondere ‘reünie’ van zo’n vijftig oud-leden. Na een oproep vormden zij een jubileumprojectkoor, dat veel herinneringen uit de rijke historie van het kinderkoor naar boven bracht.  (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De avond werd geopend door Niels Blokland. Hij ging onder andere terug naar het ontstaan van het koor en noemde daarbij de naam van oprichter en voormalig dirigent Gijs Zonnenberg (‘Ome Gijs’), die dit concert na zijn overlijden in december 2022 helaas niet meer kon meemaken. Zijn aanwezigheid werd gemist. Het huidige kinderkoor stond onder leiding van Gabriëlle Cinjee en Heidi van der Poel fungeerde als dirigente van het jubileumkoor.   

Tekst gaat verder onder foto. 
Zuiver
Muzikale medewerking werd verleend door Arie de Korte op het Naberorgel. Verder speelden mee Marina Jonker op piano, Jojanneke Breevaart op dwarsfluit en Lotte van der Poel op altsaxofoon. Zowel het kinderkoor als het jubileumkoor zong deze avond een aantal liederen uit het omvangrijke repertoire. Israëlische liedjes ontbraken daar niet bij. Laudate Deum staat van oudsher bekend om haar zuivere zangkwaliteit. Ook deze avond lieten zij dit weer duidelijk blijken.   

Plaats een reactie

*=Verplicht veld