Japans restaurant Oishi Fusion

Warm weer en gescheiden afval. Waar laat ik nu mijn lege blikje bier of frisdrank?

SLIEDRECHT – Glas wordt niet ‘aan huis’ ingezameld. Dat breng je naar de glasbak. Maar wat als je een blikje met frisdrank of bier drinkt. Waar laat je dat afval? Het scheiden van restafval kan tenslotte nog niet overal in Sliedrecht. Wel op bijvoorbeeld het Burgemeester Winklerplein.

Dit is de situatie bij de ingang naar de Weresteijn. “Het klopt dat er bij dit afvalstation geen bak is voor blikjes of PMD”, zegt wethouder Ton Spek (CDA) van Milieu en Duurzaamheid. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De glasbakken zijn bij alle grote supermarkten aanwezig, dus met boodschappen doen kan men makkelijk glas weggooien. “Kleine moeite, groot plezier! Blikjes kunnen thuis bij het Plastic, Metalen en Drinkflacons, het PMD-afval. Drink je ‘onderweg’ een blikje, dan kan je dat in de overal aanwezige afvalbakken gooien. Bij sommige van die afvalbakken, bijvoorbeeld op het Burgemeester Winklerplein, kan je dat zelfs ook scheiden van restafval”, licht wethouder Ton Spek (CDA) van Milieu en Duurzaamheid toe. 

3 gedachten over “Warm weer en gescheiden afval. Waar laat ik nu mijn lege blikje bier of frisdrank?”

  1. In de sloot, de bosjes, op trappen bij flats en appartementen… zou het tuig graag even spreken!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld