VvE Platform Alblasserwaard viert 12,5-jarig jubileum

(© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

SLIEDRECHT – Het VvE Platform Alblasserwaard viert maandag 27 november 2023 vanaf 20.00 uur in partycentrum De Lockhorst aan Sport 1 het 12,5-jarig bestaan. De avond is voor hun leden en genodigden. Na enkele presentaties is het programma van de avond vooral één van een informele setting onder het genot van een hapjes en drankjes. 

De feestelijke avond zal worden voorafgegaan door een presentatie door oud-wethouder en huidig raadslid Hanny Visser (PRO Sliedrecht) over de sociale kanten het onderwerp wonen en vervolgens spreekt Kees Oomen, directeur van VVE Belang, over ‘hoe lastig het is om de rol van bestuurder uit te voeren’. De aanwezigen kunnen door middel van stellingen reageren.  

Start en doel
In het voorjaar van 2011 namen Henk Dijkstra en Kees Alblas, allebei toen voorzitter van een VvE, het initiatief om bestuurders van Verenigingen van Eigenaren bij elkaar te brengen. Het doel was kennis, vaardigheden en ervaringen door te geven aan beginnende bestuurders en deze kennis op peil houden. Om dat te bewerkstelligen organiseert het Platform zo’n drie keer per jaar een ledenavond, waar gastsprekers worden uitgenodigd met kennis op het gebeid van financiën, jurisprudentie, regelgeving, verzekeringen, plannen en begroten van het meerjarig onderhoud (MJOP), brandveiligheid en duurzaamheid middels installatie van zonnepanelen en laadpalen en vele andere zaken waar een bestuurder van een VvE mee te maken krijgt. Inmiddels zijn er 25 VvE-en lid van het Platform, het merendeel uit Sliedrecht maar ook elders in de regio.

Digitaal slot
Henk Dijkstra en Jos Plazier van het dagelijks bestuur hebben samen met Tablis Wonen in 2017 het initiatief genomen om d.m.v. een digitaal slot op de toegangsdeur, dat d.m.v. een app op een smartphone wordt bediend, de zorgverleners toegang te geven tot een woongebouw. Het slot voldoet aan alle protocollen die de zorg vereist. In het najaar van 2019 is de pilot gestart met medewerking van de zorgverleners Waardeburgh, Rivas en later de Lelie zorggroep en zijn er inmiddels ruim vijftig woongebouwen in Sliedrecht voorzien van het digitale slot en daarmee zijn de sleutelbossen waar de medewerkers dagelijks mee op stap gingen verleden tijd. Een succes dus!  Zorgverleners willen dat nu uitbreiden naar de andere gemeenten waar ze werkzaam zijn.

Geen haalbare kaart
Arie van der Linden, bestuurslid Duurzaamheid, heeft de leden met geschikte daken voorzien van informatie en advies over de installatie van zonnepanelen voor de algemene voorzieningen en waar mogelijk voor de individuele eigenaren. ‘Zon op andermans dak’ lijkt in Sliedrecht door een tekort aan geschikte gemeentelijke daken helaas geen haalbare kaart. Arie Batenburg, bestuurslid Technische Zaken, geeft veel input en informatie op technisch gebied en heeft schaalvoordeel voor de leden geregeld met contracten bij diverse leveranciers t.b.v. van het preventief onderhoud van installaties. VvE-en die geïnteresseerd zijn om kennis te maken met Platform worden naar het VvE platform verwezen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld