Japans restaurant Oishi Fusion

Vuilnis wordt naast volle containers gezet

SLIEDRECHT – Op verschillende plaatsen in het dorp is vuilnis naast de ondergrondse containers gezet. Deze zitten door opgespaard huisvuil van de afgelopen dagen zo vol, dat de vuilnis in zakken ernaast wordt gezet. Dit was het beeld zondagmiddag 3 januari 2016. 

Ondergrondse containers in wijk De grienden in Sliedrecht-Oost zitten overvol. De vuilnis wordt ernaast geplaatst op de hoek Hopper / Hoepel. (Foto Marcel Bogaert)

Vuilnis staat buiten de ondergrondse container aan o.a. de Kievitslaan, Rijshoutstraat / Kleindiepstraat, in de Krabbelaar en op de hoek Hopper / Hoepel.

Ophaalmoment
Bewoners zijn kennelijk niet genegen om naar een container in de buurt te gaan, waar nog wel voldoende ruimte is. “Misschien toch een extra ophaalmoment inlassen met deze dagen zeker, want inderdaad met zo’n zware zak lopen naar een ander punt is niet voor iedereen weggelegd bijvoorbeeld door arm-, rug- en/of schouderklachten!”, aldus Yolanda van Oord-Vogel op de Facebookpagina van Sliedrecht24. 

Verloedering
Ook liggen poepzakjes rondom de afgesloten afvalbakken. Kleine moeite om het even mee naar huis te nemen en daar weg te gooien”, vult Renate Bambacht aan. Menno en Sandra de Borst spreken op de Facebookpagina van Sliedrecht24 over verloedering. “Hier bij de Rijshoutstraat / Kleindiepstraat zijn mensen helaas ook te beroerd om even 50 meter te lopen naar een papierbak die helemaal leeg is of gewoon ff je zooi mee terug nemen. Nee, lekker lege melkpakken en pizzadozen ernaast gooien met gevolg dat alles door de straat waait! Verloedering van de buurt.”

Link
Vaste link voor informatie wanneer het overige afval wordt opgehaald, vindt u op deze website op de pagina Agenda, bovenaan.

4 gedachten over “Vuilnis wordt naast volle containers gezet”

  1. Dit is al veel langer een probleem. Vooral rond flats in het centrum wordt alles wat niet meteen past er gewoon naast gekwakt in de veronderstelling dat het toch wel opgehaald wordt.
    Met een ondergrondse voor de deur heb ik regelmatig overlast van wegwaaiend afval of nachtelijk gevoetbal met afval. Hoe moeilijk is het om een kartonnen doos even te verscheuren of de gemeente te bellen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld