Vrouw en kind aangereden op Merwestraat

SLIEDRECHT – Een vrouw (36) en haar zoon (6) uit Sliedrecht zijn woensdag 17 januari 2018 rond 12.15 uur aangereden door een automobilist op de Merwestraat. Het ongeluk gebeurde bij een zebrapad. 

Omstanders verleenden de vrouw eerste hulp. Hulpdiensten namen het daarna over. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De vrouw stak samen met haar zoontje de weg over, toen ze werd aangereden door een bedrijfswagen. Achter het stuur zat een vrouw, die mogelijk de twee inwoners niet heeft zien oversteken.

Tand
Het kind is opgevangen door agenten in de politieauto en mankeerde op het eerste gezicht niets. Later bleek dat de jongen een stuk van zijn (volwassen) tand mist. Ook liep hij schaafwonden op met name in het gezicht en een verzwikte voet.

Nacht
De vrouw was bij bewustzijn. Ze is naar het Albert Schweitzer ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Besloten is dat de vrouw de nacht moet doorbrengen in het ziekenhuis in Dordrecht. 

11 gedachten over “Vrouw en kind aangereden op Merwestraat

 1. Er wordt in bovenstaande reacties meerdere malen gebruik gemaakt van het woord
  “imbeciel” Misschien dat dit soort etiketten iets minder snel gebruikt kunnen worden, hier is nl. sprake van een ongeluk. Hiernaast de omschrijving van het woord “imbeciel”: Mentale retardatie, zwakzinnigheid, intellectuele stoornis, geestelijke/verstandelijke handicap of mentale handicap is een naam voor een ontwikkelingsstoornis waarbij de verstandelijke vermogens zich niet met de normale snelheid ontwikkelen en meestal een gemiddeld niveau niet zullen bereiken.

 2. Silvana waar staat precies dat mevrouw hard heeft gereden?! Waar je ogen niet zijn geweest moet je mond ook niet praten imbeciel. Lekker makkelijk rechter spelen achter je schermpje!

 3. Volgens mij moeten er een paar mensen beter lezen.
  Moeder en kind LIEPEN over het zebrapad en werden aangereden door een BEDRIJFSWAGEN.
  Dus geen moeder die haar kind met de auto snel snel naar school bracht!!!

 4. Ook het gedeelte tussen kruising Havenstraat/Middeldiepstraat en Industrieweg is een racebaan.
  Er worden nooit snelheidscontroles gehouden, misschien een idee om net als op het Winklerplein ter hoogte van de Oranje-Nassauschool 50 meter aan weerskanten van het zebrapad van die snelheids remmende obstakels neer te leggen.
  Het vrachtverkeer heeft er geen last van,en dus lopen de aanliggende huizen geen risico op scheurvorming.

 5. Tja, met de auto naar school. Met de auto naar de sportvereniging. Snel rijden. Je wordt nat op de fiets of je ent te lui om te bewegen. Lekker veilig? Laat iedere ouder hier eens over nadenken. Drukte met auto’s bij een school of bij een vereniging met veel kleine kinderen. Nu zijn een moeder en kind slachtoffer geworden. Heel triest. Ik wil niet zeggen door jullie gedrag, maar ouders en sporters denk daar sowieso eens over na. En ja, Sliedrecht, weg, fietspad en voetpad: blijft een racebaan. Dankjewel Bram! Op naar je “herverkiezing” toch? Handhaving en optreden?

 6. Waarom gaan die vrouwen niet gewoon lopen om de kinderen naar school te brengen?
  Tegenwoordig hebben de kinderen toch al niet zo veel beweging.
  Vroeger speelden wij tot het donker werd buiten.
  Tegenwoordig weten ze niet hoe snel ze achter de computer moet kruipen.
  Ik schat dat er over 10 jaar alleen maar kinderen zijn met een bril op en vierkante ogen.
  Dus ouders ga lekker lopen.
  Geef de kinderen het goede voorbeeld en zorg dat ze lekker buiten gaan spelen.

 7. Het is idd een enorme drukte rond schooltijd. Het zou mooi zijn als de gemeente er een duidelijkere schoolzone van maakt zowel in de buurt van de Henri Dunant als de Oranje Nassau. Gekleurde cirkels op het wegdek, nadrukkelijke borden of wat vrolijke borden in de middenberm. Veel gemeenten hebben dit al jaren. Tis hier 1 bord wat niet eens opvalt. Want al zijn het veel ouders die er rijden, er rijd ook veel zakelijk verkeer van en naar de Industrieweg.

 8. Die imbecielen waar over gesproken wordt zijn vaak juist de moeders zelf die net hun kinderen
  bij school gebracht hebben,altijd haast die zogenaamd drukke vrouwen.

 9. Het is daar om die tijd erg druk met schoolkinderen en moeders. Kinderen rijden soms als een ongeleid projectiel op hun fietsjes de bocht om. Ik rijd daar nooit hard maar dan nog … doodeng!!

 10. Het is altijd een racebaan daar dit moest er een keer van komen helaas.!
  Ik breng iedere dag mijn dochter naar school en moet daar altijd oversteken. Nooit mag zij voor mij lopen altijd achter mij en het liefst trap je die automobilisten allemaal de auto uit als ze weer eens als een imbeciel voorbij vliegen!
  Altijd dat harde rijden en nooit iets wat er aan gedaan wordt.
  Ik hoop dat de dame en knul er goed vanaf komen!!! Beterschap!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld