Vrijwilligers bouwen (muziek)studio in jongerencentrum Elektra

SLIEDRECHT – In het jongerencentrum Elektra aan de Stationsweg 4 wordt maandag 16 september 2019 een (muziek)studio geopend. De ruimte is afgelopen weken door jongeren gebouwd, bericht Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS).

Dit is de studio. Het project is geheel door jongeren vrijwilligers uitgevoerd, wat het volgens SOJS extra bijzonder maakt. “Door jongeren gebruik te laten maken van een studio, stimuleer je talentontwikkeling en daar willen wij het komende jaar de focus op gaan leggen”, zegt jongerenwerker Jordi Melkert. (Foto SOJS)

De jongerenwerkers ervaren dat het lastig is om jongeren met de leeftijd 16 t/m 23 jaar te stimuleren door middel van activiteiten. Op dit moment is het produceren van muziek erg populair onder jongeren. “Echter is dit voor veel van hen een te dure hobby en zijn zij afhankelijk van een locatie, waar zij gebruik kunnen maken van een studio. Als stichting willen wij de jongeren een veilige en vertrouwde omgeving bieden, waarin zij zich kunnen ontwikkelen.”, zegt jongerenwerker Jordi Melkert. 

1 gedachte over “Vrijwilligers bouwen (muziek)studio in jongerencentrum Elektra”

  1. Ik denk dat het mes aan twee kanten snijdt.
    De jongeren kunnen zich ontplooien (ja zien en horen wat ze kunnen).
    En houdt bepaalde groepen van de straat (ja minder overlast).
    En is voor en door de doelgroep gemaakt.
    Dat betekent dat ze zuinig zijn op wat ze nu hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld