Vrijdag startsein bouw nieuw beheerdersonderkomen begraafplaats

SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek (CDA) geeft vrijdag 13 mei 2022 het officiële startschot voor de bouwwerkzaamheden van het nieuwe beheerdersonderkomen van de begraafplaats. Na afloop wordt door de Historische Vereniging Sliedrecht een boek over de geschiedenis van de begraafplaats overhandigd.

Wethouder Ton Spek: “Met de bouw van het nieuwe beheerdersonderkomen krijgen we voor Sliedrecht weer een prachtig gebouw waar nabestaanden terecht kunnen voor informatie of het in ontvangst nemen van een urn. Én waar onze mensen hun werk voor het beheer van de begraafplaats goed kunnen blijven doen.” (Animatietekening gemeente Sliedrecht)

Deze maand is aannemer Lagendijk & Stout B.V. in opdracht van de gemeente Sliedrecht gestart met de bouwwerkzaamheden van het nieuwe beheerdersonderkomen van de begraafplaats. De bouw van het nieuwe beheerdersonderkomen valt onder de huidige uitbreiding van de begraafplaats. Het oude gebouw maakt plaats voor een nieuw beheerderonderkomen dat op dezelfde locatie wordt gebouwd. Hoofdzakelijk bedoeld als werkgebouw, met daarbij de toevoeging van een openbaar toegankelijk deel. Van Es Architecten uit Sliedrecht heeft voor de gemeente het ontwerp en de uitwerkingen verzorgd. Aannemer Lagendijk & Stout is verantwoordelijk voor de realisatie en verwacht het project in het najaar op te leveren aan de gemeente.

Zettingsperiode
De begraafplaats in Sliedrecht bestaat al sinds 1885. Bijna iedere inwoner heeft wel een bijzondere relatie met deze plek. Om ook in de toekomst voldoende ruimte te houden voor nieuwe graven, wordt de begraafplaats uitgebreid. In het afgelopen jaar zijn door Gebr. De Koning de voorbereidende werkzaamheden rondom de begraafplaats uitgevoerd. Deze werkzaamheden liggen negen maanden stil om het zand in te laten klinken. Gedurende deze zettingsperiode vindt de sloop en nieuwbouw van het beheerdersonderkomen plaats. De Historische Vereniging Sliedrecht heeft in samenwerking met de gemeente Sliedrecht een boek samengesteld over de geschiedenis van de begraafplaats. Het boek is binnenkort verkrijgbaar via de website van de Historische Vereniging Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld