Vrienden van Waardeburgh schenken snoezelmaterialen aan Overslydrecht

SLIEDRECHT – Leo Koppelaar en Rita van Ferneij hebben namens de stichting Vrienden van Waardeburgh vijf bubbelbuizen en een lichtprojector aan de bewoners van verpleeghuis Overslydrecht overhandigd. Deze snoezelmaterialen bieden bewoners met vergevorderde dementie veel plezier. Het ‘snoezelen’ prikkelt de zintuigen. 

Rita van Ferneij geeft de snoezelprojector aan een medewerker van verpleeghuis Overslydrecht. (Foto Stichting Waardeburgh)

Naarmate dementie vordert, leeft iemand steeds meer in zijn of haar eigen wereld. Daardoor wordt het vaak een grotere uitdaging om contact te maken. Een goede manier om dit toch te bereiken, is door de zintuigen te prikkelen. Dat is precies wat de snoezelmaterialen doen.

Bubbels
De bubbelbuis is een lange buis gevuld met water waarin luchtbellen zachtjes en bubbelend omhoog zweven. Van onderaf worden de bellen in wisselende kleuren belicht. En als je goed luistert, hoor je het zachte geluid van de bubbels. De projector maakt kleurrijk licht op het plafond en de muur. Je kunt ernaar blijven kijken. Beide materialen trekken de bewoners met dementie uit hun eigen bubbel, prikkelen de zintuigen en geven rust.

Kleinschalige projecten
De stichting Vrienden van Waardeburgh heeft als doel om het leven en welzijn van de bewoners van Waardeburgh zorgcentra nog aangenamer te maken. Dit doet zij door kleinschalige projecten te financieren die niet uit reguliere budgetten kunnen worden betaald. Dankzij donaties kunnen deze wensen vervuld worden. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld