Vraag naar babymelkpoeder aanhoudend groot

SLIEDRECHT – Albert Heijn in Sliedrecht verwacht dat de run op babymelkpoeder de komende tijd zal aanhouden. Met name Chinezen komen aan het Burgemeester Winklerplein op de pakken van het merk Nutriolon af. Soms wordt geprobeerd de melkpoeder uit de winkel te stelen.

Het schap bij Albert Heijn in Sliedrecht. De vraag naar de babymelkpoeder van Nutrilon blijft aanhoudend groot. Er wordt soms zelfs geprobeerd pakken uit winkel te stelen. (Foto Sliedrecht24)

De handel in de babymelkpoeder is erg lucratief. “Dat brengt helaas ook diefstal met zich mee. De afgelopen 2 maanden zijn er 3 diefstallen gepleegd, waarbij in alle 3 de gevallen de dief is aangehouden. De diefstal werd opgemerkt door zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen”, zegt bedrijfsleider Alfred Huijser tegen Sliedrecht24. De babyvoeding is bestemd voor de Chinese markt. Twee jaar geleden begon het. Huijser: “Het laatste half jaar zien wij een forse toename in de vraag. De verwachting is dat dit nog verder zal toenemen. In China mogen echtparen binnenkort 2 kinderen krijgen om de vergrijzing tegen te gaan.”

Vraag en aanbod
In de begin periode waren het met name Chinezen. Tegenwoordig is het heel divers en zijn het autochtonen en allochtonen. “Een ieder kan bij ons babyvoeding kopen en op dit moment kunnen wij de vraag redelijk aan. Indien de vraag het aanbod overstijgt, zullen wij hierop anticiperen. Wij hanteren de regel van maximaal 1 pak per klant. Dit is voldoende om aan de vraag van klanten te voldoen”, vertelt Huijser.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld