Voormalig gemeenteraadslid en schaker Kraaijeveld sterk van start

SLIEDRECHT – Hij is al jaren weg uit Sliedrecht en hij is al jaren rustend lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar schaken kan Peter Kraaijeveld nog steeds. Dat bewees hij donderdagavond 25 februari 2021 direct in de eerste ronde van de zesde online competitie bij de senioren.

Peter Kraaijeveld wist meteen de koppositie in groep 2 te pakken, voor favorieten als Bert Dobber en Johan van de Griend. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Kraaijeveld maakte in de jaren ’80 furore als partijleider van het toenmalige Progressief Sliedrecht, voorloper van Pro Sliedrecht. Als opvolger van de vermaarde Paul Koot en Floor de Jongh wist Kraaijeveld Progressief Sliedrecht duidelijker op de kaart te zetten. Ook in die tijd schaakte hij zeer verdienstelijk bij Sliedrecht en wist hij als teamleider van het eerste schaakteam promotie naar de landelijke competitie van de KNSB te bewerkstelligen.

Aan kop
In groep 2 lijkt Joost Stoker voorlopig de voornaamste concurrent van Kraaijeveld, terwijl ook de verrassend sterk spelende Sami Al-Yassin een gooi naar het kampioenschap wil doen. In groep 1 bevestigde Arjan van der Leij zijn uitstekende vorm door samen met Jorik Klein voorlopig aan kop te gaan. De concurrentie is echter zwaar, want elo-favorieten Niels Mijnster en Peter van den Bergh hebben de jacht geopend. In groep 3 bewees Stefan van der Waal steeds beter te gaan schaken door resoluut de koppositie te grijpen. Opvallend zijn hier de voorlopige podiumplaatsen van de kersverse nieuwe leden Jan van Heukelum en Rien Lodder. Dat belooft nog wat voor de komende rondes van de competitie die tot eind maart zal plaatsvinden.

Aanmelden
Donderdag 4 maart 2021 is de tweede ronde van de zesde online competitie, die duurt tot in ieder geval medio maart. Nieuwkomers kunnen zich natuurlijk weer aanmelden. Dat kan per e-mail via secretaris Robert van Rekom: [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld