Voor velen onzichtbaar vrijwilligerswerk, maar zo hard nodig

SLIEDRECHT – Vaak loop je de mensen spontaan tegen het lijf, die actief bezig zijn met vrijwilligerswerk in het dorp. Ze zijn bezig in de schaduw, buiten het oog van menigeen en soms zeer actief. Zaterdagmorgen 18 mei 2019 bijvoorbeeld. In het restaurant van Stichting Waardeburgh locatie Parkzicht zaten Joop en Jannie van der Zwaan. Trouwe bezorgers van koffie bij bewoners en ook nog eens trouwe lezers van Sliedrecht24. 

Joop en Jannie van der Zwaan hopen zich nog enkele jaren in te kunnen zetten voor bewoners van Parkzicht. (Foto Sliedrecht24)

Jannie doet het werk al bijna twintig jaar en Joop zo’n dertien jaar. Ze halen bewoners van hun woningen op en schenken koffie in de recreatiezaal. Jannie doet dat zo’n tien keer in de maand en Joop sinds hij met pensioen is vier keer. Joop rijdt ook nog schoolvervoer bij Taxi Haars. 
 
Oproep
Velen in Sliedrecht doen dagelijks vrijwilligerswerk. Deze zomer wil Sliedrecht24 acht verhalen brengen in juli en augustus 2019 over het vrijwilligerswerk. Doe jij bijzonder vrijwilligerswerk in Sliedrecht? Wil je het bekendmaken? Is het voor anderen onzichtbaar, in de schaduw of nauwelijks bekend? Laat het de redactie weten. Stuur voor zondag 30 juni 2019 een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld