Volop vertier en plezier tijdens spetterende Buitenspeeldag

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag wordt in Sliedrecht in ere gehouden. Het ijsbaanterrein aan de Lijsterweg was woensdagmiddag 12 juni 2024 weer één grote speelplaats voor kinderen tot en met twaalf jaar. Het actieve evenement wordt landelijk aangejaagd door Jantje Beton en Nickelodeon, in het baggerdorp zijn Samen voor Sliedrecht en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht de grote promotors. Het werd voor zo’n zes- tot zevenhonderd kinderen – letterlijk en figuurlijk – een spetterend festijn.

De ‘drumtastische’ Robin Verhagen van DrumTastic uit Papendrecht (uiterst links op de foto) verzorgde aan de lopende band een serie drumclinics voor jeugd van verschillende leeftijden. Opzwepende muziek, springen en bewegen, ritmisch drummen op tientallen fitnessballen, een van de favoriete items van de buitenspeeldag. Op een andere plek werd ook lekker gedrumd op trommels van de steeds populairder wordende NXT Kids Brassband van Wilhelmus’ Muziekkorpsen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)   

Tekst gaat verder onder foto.

Het sport- en spelaanbod was heel divers. Lekker spuiten met een brandslang van de Brandweer, welk kind wil dat nu niet?! Er waren verschillende springkussens, met ballen kon op een soort ‘kleefdartbord’ worden geschoten. De rodeostier zorgde weer voor veel plezier. Verschillende behendigheidsspelletjes trokken ook de aandacht. Verder kon de jeugd onder andere deelnemen aan een workshop zwaardvechten en kon er minivoetbal worden gespeeld. Er was vitaminerijk fruit en er waren poffertjes voor Jan en alleman.

IJsbakfiets
Bode Jan-Jaap van gemeente Sliedrecht had zich behoorlijk in het zweet gewerkt om de tot de nok toe gevulde gemeentelijke bakfiets achterop het ijsbaanterrein te parkeren. Wethouder Ton Spek (CDA) van – deze nu nog – Openbare Ruimte kwam langs om namens gemeente Sliedrecht een verfrissing uit te delen. Geen spekjes, maar raketjes. Honderden van deze driekleurige ijsjes werden uitgedeeld, de jeugd genoot ervan. Wie er na afloop óók van genoot was Jan-Jaap, die met een lege bakfiets weer ‘huiswaarts’ kon keren…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld