Volgende week start Mindful Run cursus

SLIEDRECHT – De Mindful Run cursus begint zondag 7 januari 2018 (met vervolgdata op: 14, 21, 28 januari en 04 februari) of maandag 8 januari 2018 (met vervolgdata op 15, 22, 29 januari en 05 februari). In deze cursus wordt hardlopen gecombineerd met mindfulness, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Cursusleider is Jeroen Hogenbirk.

Lekker oefenen in de buitenlucht. Door middel van praktische en makkelijk toe te passen oefeningen wordt het bewustzijn getraind en leer je te luisteren naar je eigen lichaam. (Foto via Jeroen Hogenbirk)

Waar het bij het hardlopen grotendeels gaat om prestatie, snellere tijden en langere afstanden, wordt bij Mindful Run juist de aandacht gelegd op bewustwording. Hogenbirk: “Door middel van praktische en makkelijk toe te passen oefeningen wordt het bewustzijn getraind, en leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Een belangrijk onderdeel van de cursus is de ademhaling. We gaan ademhalingstechnieken toepassen om het maximale rendement uit de ademhaling te halen, waardoor je meer energie overhoudt.”

Is het dan allemaal zo serieus? “Nee!”, zegt Hogenbirk, “Het gaat er vooral ook om om lol te hebben, om van en met elkaar te leren op een leuke en sportieve manier, en om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. En op deze manier weer leren voelen, waar we anders nog wel eens in onze gedachten verzonken kunnen zijn. ‘Uit je hoofd, in je lijf’, en genieten van het hier en nu.” Bewegen heeft sowieso volgens Hogenbirk een positief effect bij stress en burn-outklachten. “En deze cursus is dan ook uitermate geschikt voor mensen die streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam”, aldus Hogenbirk.

Kosten en aanmelden
Mindful Run is een 5-weekse cursus zondag van 10.30-12.00 uur of op maandag van 19.30-21.00 uur met elke week een ander onderwerp, en de trainingen duren anderhalf uur, kosten p.p. € 95,–. Er wordt verzameld bij Budocentrum aan de Maaslaan 6. Aanmelden vooraf bij: jeroenhogenbirk@hotmail.com

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld