Voetbaltrein dendert door

door Joop Hartog
SOEST / SLIEDRECHT – Het eerste team van voetbalvereniging Sliedrecht blijft de successen aaneen rijgen. Ook de inhaalwedstrijd van zaterdag 24 oktober 2015 tegen VVZ’49 in Soest werd met een 1-3 overwinning afgesloten. Een uitslag waar niets op af te dingen was en gezien de kansen veel royaler had moeten uitpakken.

Sliedrecht pakte zaterdag punten in Soest. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Trainer Kees van Loon had de ploeg gewaarschuwd dat de tegenstander van vandaag gegroepeerd speelt en tegen voetballende opponenten kan pieken.

Tegenstander doldraaien
Dat bleek ook wel in de 1e minuut toen keeper Basjan Munten al direct een harde kopbal onschadelijk moest maken. Maar vanaf dat moment nam Sliedrecht de controle over de wedstrijd en heeft die ook 90 minuten lang gehouden. Met goed combinatiespel werd de thuisploeg onder druk gezet en nadat de eerste grote kans voor open doel door Dennis Verhoef werd gemist, was het na een klein kwartier wel prijs. Via een mooie aanval over rechts, waar Jordy de Jong zijn tegenstander regelmatig doldraaide, was het Luciano van Harlingen die op tijd voor zijn tegenstander kwam en de 0-1 binnenschoot. Verhoef had pech toen zijn kopbal op de paal belandde en Paul Scheurwater zag zijn inzet via de lat terugkaatsen. Voor de pauze waren er nog een handvol kansen van o.a. de Jong en van Harlingen, maar die leverden niet het gewenste resultaat op. Een verdiende voorsprong bij rust, die zeker 3 of 4 doelpunten hoger had moeten zijn.

Positiespel verbeterd
Kort na de hervatting een fikse botsing tussen keeper Munten en een doorlopende aanvaller die even een schrikreactie teweeg bracht, maar gelukkig kon de Sliedrechtse doelman verder spelen. Sliedrecht pakte de draad resoluut weer op en na een uur kopte Luciano van Harlingen zijn tweede treffer binnen uit een voorzet-op-maat van aanvoerder Stefan van Dam (0-2). De echte genadeslag kwam 3 minuten later toen opnieuw Jordy de Jong een panklare voorzet afleverde bij Dennis Verhoef die ook zijn doelpunt meepikte (0-3). Allard Dobbe loste Tim van Stek af en Jurnell Francois kwam voor Jordy de Jong. Het beïnvloedde het spel niet, want Sliedrecht bleef domineren en combineerde naar harte lust. Trainer Van Loon was hierover na de wedstrijd goed te spreken: Het positiespel is verbeterd en we waren rustig aan de bal. Inhoudelijk was dit de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en creëerden we vooral voor rust veel kansen”, aldus de coach.

Slotakkoord
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd probeerde VVZ’49 de wedstrijd nog een acceptabele wending te geven, maar de verdediging van Sliedrecht, met Reinier den Hoed op links en Breidel en Versluis centraal, gaf geen krimp. Voorin werden nog een aantal kansen onbenut gelaten, o.a een mooi diagonaal schot van Van Harlingen en een goede kans voor Dennis Verhoef, die zijn inzet gestopt zag door keeper Stijn Waals. Ook de rebound werd door de goalie gekeerd. Het slotakkoord was toch voor de thuisploeg. In blessuretijd verdween een prachtig genomen corner van Niels van Duijn in één keer in de verre bovenhoek en was de spreekwoordelijke eer voor VVZ’49 toch nog gered. Zaterdag 31 oktober 2015 speelt Sliedrecht thuis tegen Breukelen, aanvang 14.30 uur.