Voetbalclub hoopt op snel besluit politiek over RKS

SLIEDRECHT – Voorzitter Kees Verhoef van v.v. Sliedrecht heeft zaterdagmiddag 7 januari 2017 op een goed bezochte nieuwjaarsreceptie in de kantine op sportpark De Lockhorst de leden van de vereniging toegesproken. In zijn speech kwam onder meer de nieuwbouw voor de vereniging aan de orde. Verhoef hoopt spoedig op duidelijkheid van de politiek.

Voorzitter Kees Verhoef van v.v. Sliedrecht blikte terug op het jaar 2016, keek vooruit naar het jubileumjaar 2017 (105 jaar v.v. Sliedrecht-red.). (Foto Sliedrecht24)

Een jaar geleden deelde Verhoef namelijk aan de leden mee dat de volgende nieuwjaarsreceptie zou worden gehouden in de nieuwe kantine. Als dat niet zo zou zijn dan zou hij een bezem opvreten. Verhoef: “Welnu, helaas is het zo dat ik die bezem moet consumeren. Dat ga ik zo dadelijk ook doen.”

RKS
Verhoef legde de aanwezigen zaterdagmiddag uit waarom het allemaal anders loopt dan hij begin 2016 vertelde. Verhoef: “Wij werden vlak voor de vakantie gebeld door de gemeente met het verzoek om te komen praten en dat doen wij dan uiteraard! De strekking van het gesprek was dat het Recreatief Knooppunt Sliedrecht (RKS) wel eens sneller gerealiseerd zou kunnen worden dan we met zijn allen gedacht hadden, wellicht kon er in 2019 al worden gestart met de bouw. In dat geval zouden wij nog 3 jaar moeten overbruggen op de huidige locatie. Het idee was om een soort win-win situatie te creëren waarbij wij als vereniging gecompenseerd zouden worden en waarbij de gemeente, dus ook de gemeenschap, veel geld kan besparen doordat wij niet zouden hoeven te verhuizen maar gelijk nieuw kunnen gaan bouwen. U begrijpt dat zoiets nogal wat voeten in de aarde heeft om tot een plan te komen waarbij zowel de gemeente Sliedrecht als de v.v. Sliedrecht zich kunnen vinden: met name de compensatie voor gederfde inkomsten voor ons was een heikel punt maar inmiddels ligt er een plan op tafel waarin wij ons beiden kunnen vinden. Wij vertrouwen erop dat de politiek nu binnen een paar maanden een besluit gaat nemen. Dit besluit is tweeledig. Wel RKS of geen RKS. Als er besloten wordt dat er geen RKS komt dan kunnen wij gaan bouwen op de huidige locatie: we blijven hier dan zitten. Wordt het besluit genomen dat het RKS er wel komt, dan wordt ook gelijk een besluit genomen om de v.v. Sliedrecht te compenseren voor de te overbruggen periode (wij denken 3jaar). Daarna kunnen wij dan gaan bouwen op de nieuwe locatie.”

Hoofdklasse
Het jaar 2016 was voor v.v. Sliedrecht het jaar van het gaan spelen in de Hoofdklasse. Verhoef: “Met name de wijze waarop deze promotie werd bereikt, geeft maar weer eens aan hoe leuk voetbal kan zijn. Wederom moesten we het proberen via de nacompetitie en deze keer was het, na een zinderende strijd, wel bingo! Alle begin is moeilijk en dat is ook terug te vinden in de stand: we staan in de gevaren zone, maar zullen er alles aan doen om het eerste seizoen in de Hoofdklasse te overleven!” De club heeft vertrouwen in de tweede competitie-helft. Zaterdag 14 januari staat de wedstrijd thuis tegen de Jodan Boys uit Gouda op het programma. Naast de competitie-wedstrijden wordt gestreden voor de beker. “Inmiddels zitten we bij de laatste 16! Nog ‘slechts’ 2 wedstrijden winnen en dan zitten we bij de laatste vier: daarmee verdienen we dan een ticket om mee te doen met de ‘grote’ KNVB beker! Dat zou toch mooi zijn!”, sprak Verhoef.

Baggercup
Een ander hoogtepunt was volgens Verhoef de tweede editie van de Baggercup, bezocht door ruim tweeduizend mensen. “Ongelooflijk mooie gebeurtenis waarbij onze club maar ook Sliedrecht, wederom op een geweldige wijze op de kaart is gezet. Nieuw dit jaar was dat wij in combinatie met de Baggercup, een heuse Baggercupkrant hebben uitgegeven! Deze krant, welke in eigenbeheer was samengesteld, werd huis aan huis in Sliedrecht bezorgd. Inmiddels kunnen wij u mededelen dat dit sportieve evenement dit jaar wederom wordt georganiseerd en wel op 10 & 11 juni. Alle deelnemers zijn inmiddels bekend en er zitten weer leuke(internationale) teams bij”, vertelde Verhoef.

Van Elswijk
In zijn speech noemde Verhoef enkele dieptepunten voor de voetbalvereniging. Verhoef: “Allereerst het plotseling overlijden van ons zeer gewaardeerde G-team lid, André van Elswijk, slechts enkele weken geleden. André had afgelopen jaar zijn afscheidswedstrijd tegen het eerste gespeeld en was daarbij, met 3 doelpunten nog topscorer geworden. Het nieuwe seizoen was hij begonnen als teammanager bij het G-team en deed dit met veel overgave. Groot was dan ook de klap toen wij hoorden van zijn plotseling overlijden. Hoe geliefd André was bleek wel uit de overweldigende belangstelling tijdens de afscheidsdienst en de begrafenis. André mocht slechts 39 jaar oud worden en wij zullen hem missen.”

Kunstgrasvelden
Het andere dieptepunt was volgens voorzitter Kees Verhoef ‘de hele soap’ rond de kunstgrasvelden. “Het programma Zembla vond het kennelijk nodig om weer eens een spraakmakend item te maken. Men baseerde zich in dit item over een aantal kinderen in Engeland die Leukemie hadden gekregen en het bleek dat er een aantal kinderen regelmatig op kunstgras hadden gevoetbald. Zonder dat er enig wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag lag, werd het voetballen op kunstgras meteen als zeer gevaarlijk bestempeld. Begrijpelijk dat ouders met jonge kinderen zich rotschrokken! Heel voetballend Nederland in rep en roer: links en rechts mocht er niet meer op kunstgras gespeeld worden en overal werd maar wat geroeptoeterd: iedereen wilde zijn mening wel geven. Ik ben er trots op dat wij als vereniging in geslaagd zijn om, in overleg met een aantal bezorgde ouders, de rust te bewaren. Tijdens het onderzoek van het RIVM hebben wij iedereen via onze website op de hoogte gehouden over het verloop van dit onderzoek. We hebben altijd de lijn van de KNVB gevolgd en dus ook van het RIVM: inmiddels is duidelijk dat het spelen op kunstgras gewoon veilig is”, aldus Verhoef.

Jubileumjaar
Spelers van het eerste elftal ontbraken op de receptie. Zij zijn op trainingskamp in Stadskanaal. Verhoef: “Voor dit jaar hopen wij uiteraard met ons eerste elftal in de Hoofdklasse te blijven: het streven is om, zo mogelijk met de huidige technische staf, een stabiele Hoofdklasser te worden. Het streven is ook om, in samenwerking met de nieuw op te richten commissie Voetbal Technische zaken, de jeugd op een hoger niveau te brengen om zo een betere aansluiting te krijgen met ons 1e en 2e elftal. 2017 is ook het jaar dat wij ons 105-jarig jubileum gaan vieren. We denken dit te gaan vieren in combinatie met een reünie-middag/avond.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld